NOS 30 jaar Bijlmervliegramp gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS 30 jaar Bijlmervliegramp gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS 30 jaar Bijlmervliegramp gemist? Bekijk hier de hele uitzending Jaarlijks wordt op 4 oktober de Bijlmervliegramp herdacht. Op die dag in 1992 kwam een Boeing 747-vrachttoestel van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al boven het Gooimeer in de problemen en stortte neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. 43 mensen, onder wie de drie bemanningsleden, kwamen daarbij om het leven. De NOS zendt de herdenking van de ramp, die dertig jaar geleden plaatsvond, rechtstreeks uit. NabestaandenDe herdenking begint in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam-Zuidoost. Daar komen overlevenden, nabestaanden en andere genodigden bijeen en worden toespraken gehouden door onder anderen de Amsterdamse burgemeester Halsema en een lid van het kabinet. Ook is er een optreden van het ZO! Gospel Choir. In een stille tocht gaat het gezelschap naar het Groeiend Monument, waar ‘de boom die alles zag’ staat. ReportagesDeze boom bleef op de rampplek na de crash en de eropvolgende brand overeind staan. Daar zullen de namen worden voorgelezen van alle slachtoffers en zal, op het exacte tijdstip van de crash, een minuut stilte in acht worden genomen. Vervolgens is er een kranslegging door onder anderen overlevenden en nabestaanden. Naast de registratie van de herdenking zijn er korte reportages met nabestaanden en betrokkenen. Ook spreekt presentator Mark Visser met gasten over de impact van de vliegramp. Bekijk ook Zien: NPO-serie Rampvlucht over de Bijlmerramp maakt grote indruk op acteurs Bekijk deze video » Op1 gemist? Eric van der Burg en Henk Dijkstra blikken terug op de Bijlmerramp Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Jaarlijks wordt op 4 oktober de Bijlmervliegramp herdacht. Op die dag in 1992 kwam een Boeing 747-vrachttoestel van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al boven het Gooimeer in de problemen en stortte neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. 43 mensen, onder wie de drie bemanningsleden, kwamen daarbij om het leven. De NOS zendt de herdenking van de ramp, die dertig jaar geleden plaatsvond, rechtstreeks uit.

Nabestaanden
De herdenking begint in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam-Zuidoost. Daar komen overlevenden, nabestaanden en andere genodigden bijeen en worden toespraken gehouden door onder anderen de Amsterdamse burgemeester Halsema en een lid van het kabinet. Ook is er een optreden van het ZO! Gospel Choir. In een stille tocht gaat het gezelschap naar het Groeiend Monument, waar ‘de boom die alles zag’ staat.

Reportages
Deze boom bleef op de rampplek na de crash en de eropvolgende brand overeind staan. Daar zullen de namen worden voorgelezen van alle slachtoffers en zal, op het exacte tijdstip van de crash, een minuut stilte in acht worden genomen. Vervolgens is er een kranslegging door onder anderen overlevenden en nabestaanden. Naast de registratie van de herdenking zijn er korte reportages met nabestaanden en betrokkenen. Ook spreekt presentator Mark Visser met gasten over de impact van de vliegramp.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV