Leon de Winter over duistere toekomstroman: 'Dan gaan mensen eigen buurt in de fik steken'

Leon de Winter over duistere toekomstroman: 'Dan gaan mensen eigen buurt in de fik steken'

Vrijdag 28 oktober 2022 om 09:01

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 27 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Leon de Winter</em> over duistere toekomstroman: 'Dan gaan mensen eigen buurt in de fik steken' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 27 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Leon de Winter schoof donderdag aan bij Op1 om te vertellen over zijn duistere toekomstroman Het lied van Europa. Daarin beschrijft hij hoe ons land er in 2040 uit zou kunnen zien - en dat is niet bepaald een pretje. Volgens De Winter ontstaat er gevaar als mensen niets meer te verliezen hebben: "Wanneer er niks meer is. Dat wat je had ben je kwijt en er is geen perspectief meer." Volgens De Winter zijn mensen op dit punt in staat 'hun eigen buurt in de fik te steken'. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Leon de Winter over duistere toekomstroman: 'Dan gaan mensen eigen buurt in de fik steken'

Leon de Winter schoof donderdag aan bij Op1 om te vertellen over zijn duistere toekomstroman Het lied van Europa. Daarin beschrijft hij hoe ons land er in 2040 uit zou kunnen zien - en dat is niet bepaald een pretje. Volgens De Winter ontstaat er gevaar als mensen niets meer te verliezen hebben: "Wanneer er niks meer is. Dat wat je had ben je kwijt en er is geen perspectief meer." Volgens De Winter zijn mensen op dit punt in staat 'hun eigen buurt in de fik te steken'.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's