NOS: De staat van het klimaat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS: De staat van het klimaat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS: De staat van het klimaat gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een jaar na de klimaattop van Glasgow en kort voor die in het Egyptische Sharm El-Sheikh maakt de NOS een special over de klimaatcrisis. In De staat van het klimaat staan enkele belangrijke vragen op het programma. Wat is er aan de hand met het klimaat en hoe erg is het nu écht als het gaat over klimaatverandering? KlimaatweekDe presentatie is in handen van Saïda Maggé. Zij wordt terzijde gestaan door NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. Het NOS-programma maakt deel uit van de Klimaatweek bij de NPO. Op de dag van uitzending is het precies een jaar geleden dat in Glasgow internationale afspraken werden gemaakt over het tegengaan van de klimaatverandering. UitdagingBij de komende top in Sharm El-Sheikh wordt bekeken wat daarvan terecht is gekomen. Het aanpakken van de klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van deze tijd, maar wat kun je daar als burger mee? De staat van het klimaat zoekt met behulp van toponderzoekers in de studio naar de feiten en de opties. Met augmented reality verandert de studio in een ijszee, een brandend bos, een moeraslandschap of een gebied dat getroffen is door een overstroming. Bekijk ook Cathelijne Broers hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor' Bekijk deze video » Jinek gemist? Bekijk hele gesprek met klimaatactivist Jelle de Graaf, die zich aan tafel lijmt Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Dinsdag 1 november 2022 om 21:32

Een jaar na de klimaattop van Glasgow en kort voor die in het Egyptische Sharm El-Sheikh maakt de NOS een special over de klimaatcrisis. In De staat van het klimaat staan enkele belangrijke vragen op het programma. Wat is er aan de hand met het klimaat en hoe erg is het nu écht als het gaat over klimaatverandering?

Klimaatweek
De presentatie is in handen van Saïda Maggé. Zij wordt terzijde gestaan door NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. Het NOS-programma maakt deel uit van de Klimaatweek bij de NPO. Op de dag van uitzending is het precies een jaar geleden dat in Glasgow internationale afspraken werden gemaakt over het tegengaan van de klimaatverandering.

Uitdaging
Bij de komende top in Sharm El-Sheikh wordt bekeken wat daarvan terecht is gekomen. Het aanpakken van de klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van deze tijd, maar wat kun je daar als burger mee? De staat van het klimaat zoekt met behulp van toponderzoekers in de studio naar de feiten en de opties. Met augmented reality verandert de studio in een ijszee, een brandend bos, een moeraslandschap of een gebied dat getroffen is door een overstroming.

Actuele video's

Meer actuele video's