Cathelijne Broers hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor'

Cathelijne Broers hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor'

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 25 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Cathelijne Broers</em> hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 25 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Cathelijne Broers is voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij schoof dinsdagavond aan bij Op1 voor een gesprek met klimaatactivisten over het bekladden en vernielen van peperdure kunst, dat de laatste tijd tot bizarre taferelen heeft geleid. Het is duidelijk dat Broers een enorme hekel heeft aan dit soort acties, want ze zegt er 'helemaal geen begrip' voor te hebben. Volgens haar denken de klimaatactivisten ook niet na over de gevolgen voor het museum, dat met de kosten van de schade blijft zitten - en de verzekeringspremies gaan ook nog eens omhoog. "Je bent geen expert! Dit is gewoon gevaarlijk!" Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Cathelijne Broers hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor'

Cathelijne Broers is voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij schoof dinsdagavond aan bij Op1 voor een gesprek met klimaatactivisten over het bekladden en vernielen van peperdure kunst, dat de laatste tijd tot bizarre taferelen heeft geleid. Het is duidelijk dat Broers een enorme hekel heeft aan dit soort acties, want ze zegt er 'helemaal geen begrip' voor te hebben. Volgens haar denken de klimaatactivisten ook niet na over de gevolgen voor het museum, dat met de kosten van de schade blijft zitten - en de verzekeringspremies gaan ook nog eens omhoog. "Je bent geen expert! Dit is gewoon gevaarlijk!"

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV