Johan Derksen hekelt excuses voor slavernij: 'Surinamers hebben dollartekens in ogen'

Johan Derksen hekelt excuses voor slavernij: 'Surinamers hebben dollartekens in ogen'

Vrijdag 4 november 2022 om 08:36

Het kabinet heeft na lang wikken en wegen besloten om tóch excuses te maken voor de slavernij. Daar blijft het niet bij: er wordt ruim 200 miljoen euro uitgetrokken voor projecten die bewustwording rond de slavernij kweken - in een tijd van zware crises. Johan Derksen hekelt het besluit van het kabinet en is bang voor claims van Surinaamse medeburgers: 'Die hebben dollartekens in hun ogen.'

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van donderdag 3 november. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

<em>Johan Derksen</em> hekelt excuses voor <em>slavernij</em>: 'Surinamers hebben dollartekens in ogen' Het kabinet heeft na lang wikken en wegen besloten om tóch excuses te maken voor de slavernij. Daar blijft het niet bij: er wordt ruim 200 miljoen euro uitgetrokken voor projecten die bewustwording rond de slavernij kweken - in een tijd van zware crises. Johan Derksen hekelt het besluit van het kabinet en is bang voor claims van Surinaamse medeburgers: 'Die hebben dollartekens in hun ogen.' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van donderdag 3 november. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl. 'Flauwekul'Wilfred Genee wil eerst van Wierd Duk weten wat hij van de excuses vindt en ook hij noemt het 'flauwekul', omdat niemand van deze generatie slaven heeft gehad of tot slaaf gemaakt is. "Dan kun je wel voor heel veel dingen in de geschiedenis excuses aanbieden," aldus Duk. Daar is Derksen het volmondig mee eens, want in zijn ogen is het 'geneuzel voor de bühne'. Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.
Talkshow :

'Flauwekul'
Wilfred Genee wil eerst van Wierd Duk weten wat hij van de excuses vindt en ook hij noemt het 'flauwekul', omdat niemand van deze generatie slaven heeft gehad of tot slaaf gemaakt is. "Dan kun je wel voor heel veel dingen in de geschiedenis excuses aanbieden," aldus Duk. Daar is Derksen het volmondig mee eens, want in zijn ogen is het 'geneuzel voor de bühne'.

Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's