College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

College Tour gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vierde aflevering van dit seizoen van College Tour is één van de meest besproken politici van Nederland te gast: Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof in het kabinet-Rutte IV. Zij gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten. Alle fragmenten uit deze uitzending Minister Christianne van der Wal in College Tour over de 'vlieg' Wopke Hoekstra Bekijk deze video » Minister van der Wal: angstige herinneringen aan boze boeren voor haar huis (College Tour) Bekijk deze video » Minister van der Wal: "25 november weten 500 tot 600 piekbelasters waar ze aan toe zijn" (College Tour) Bekijk deze video » College Tour: boerenzoon beledigt Christianne van der Wal, bekijk haar reactie Bekijk deze video » HoofdpijndossierChristianne van der Wal is verantwoordelijk voor hét politieke hoofdpijndossier van dit moment: stikstof. Ze moet als minister het doel van vijftig procent stikstofreductie in 2030 zien te realiseren. Maar toen Van der Wal bekendmaakte waar in Nederland de stikstofuitstoot flink omlaag moet, reden boze boeren nog dezelfde avond met trekkers naar haar privéwoning. ProtestenEn daar bleef het niet bij, want er volgden massale boerenprotesten die grote delen van het land platlegden. Van omgekeerde vlaggen tot geblokkeerde snelwegen en distributiecentra, er gebeurde van alles. Inmiddels ligt er een kritisch stikstofrapport van Johan Remkes waar Van der Wal, die eerder vijf jaar voorzitter van de VVD was, mee aan de slag kan. Bekijk ook Christianne van der Wal: 'Dit zei ik tegen mijn kinderen toen boze boeren ons thuis opzochten' (Jinek) Bekijk deze video » Video: Eva Jinek pakt Christianne van der Wal hard aan op ontbreken lijst piekbelasters Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Sunday 6 November 2022 om 21:07

In de vierde aflevering van dit seizoen van College Tour is één van de meest besproken politici van Nederland te gast: Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof in het kabinet-Rutte IV. Zij gaat in gesprek met Twan Huys en een zaal vol studenten.

Hoofdpijndossier
Christianne van der Wal is verantwoordelijk voor hét politieke hoofdpijndossier van dit moment: stikstof. Ze moet als minister het doel van vijftig procent stikstofreductie in 2030 zien te realiseren. Maar toen Van der Wal bekendmaakte waar in Nederland de stikstofuitstoot flink omlaag moet, reden boze boeren nog dezelfde avond met trekkers naar haar privéwoning.

Protesten
En daar bleef het niet bij, want er volgden massale boerenprotesten die grote delen van het land platlegden. Van omgekeerde vlaggen tot geblokkeerde snelwegen en distributiecentra, er gebeurde van alles. Inmiddels ligt er een kritisch stikstofrapport van Johan Remkes waar Van der Wal, die eerder vijf jaar voorzitter van de VVD was, mee aan de slag kan.

Bekijk hier alle video's en artikelen van College Tour

Actuele video's

Meer actuele video's