NOS Nieuwjaarsconcert 2023 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nieuwjaarsconcert 2023 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nieuwjaarsconcert 2023 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Dit jaar wordt traditioneel geopend met het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker in Wenen. Om 11.15 uur is het concert, opgenomen in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein, te zien op NPO 1. Welser-MöstDe muzikanten van het Weense orkest brengen muziek van Johann Strauss en andere componisten uit zijn tijd ten gehore. Dit concert wordt geleid door Franz Welser-Möst, de musical director van de Cleveland Orchestra. Hij dirigeerde het Nieuwjaarsconcert al eerder, namelijk in 2011 en 2013. TraditieHet concert wordt in 81 landen live uitgezonden. Uiteraard is aan het einde van het concert de wals An der schönen blauen Donau (Johan Strauss Jr.) en de Radetzkymars (Johan Strauss Sr.) te horen. Bekijk ook Op1 gemist? André Rieu gaat weer op wereldtournee: 'Eindelijk!' (video) Bekijk deze video » Zien: Lakshmi en Metropole Orkest spelen 'No Time to Die' live bij Renze op zondag Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 1 januari 2023 om 13:45

Dit jaar wordt traditioneel geopend met het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker in Wenen. Om 11.15 uur is het concert, opgenomen in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein, te zien op NPO 1.

Welser-Möst
De muzikanten van het Weense orkest brengen muziek van Johann Strauss en andere componisten uit zijn tijd ten gehore. Dit concert wordt geleid door Franz Welser-Möst, de musical director van de Cleveland Orchestra. Hij dirigeerde het Nieuwjaarsconcert al eerder, namelijk in 2011 en 2013.

Traditie
Het concert wordt in 81 landen live uitgezonden. Uiteraard is aan het einde van het concert de wals An der schönen blauen Donau (Johan Strauss Jr.) en de Radetzkymars (Johan Strauss Sr.) te horen.

Actuele video's

Meer actuele video's