Klimaatactivist Ella vanuit Lützerath (Op1): ‘Bruinkool veroorzaker van klimaatcrisis’

Klimaatactivist Ella vanuit Lützerath (Op1): ‘Bruinkool veroorzaker van klimaatcrisis’

Donderdag 12 januari 2023 om 08:40

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 11 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

In Op1 doet klimaatactiviste Ella verslag vanuit Lützerath. Het Duitse dorp wordt namelijk al twee jaar bezet door klimaatactivisten die tegen het winnen van bruinkool zijn. Maar de politie is nu begonnen met ingrijpen en ontruimen. “Het wordt echt heel erg spannend. Het is gewoon verschrikkelijk om te bedenken dat die mijn echt gaat oprukken”, aldus Ella. “Niet alleen dat het dorpje gaat verdwijnen en de natuur, maar dit is echt een veroorzaker van de klimaatcrisis.”

Bekijk het fragment van de talkshow Op1 hieronder. Heb je Op1 gemist? Je kunt elke aflevering en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

Klimaatactivist Ella vanuit Lützerath (<em>Op1</em>): ‘Bruinkool veroorzaker van klimaatcrisis’ Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 11 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. In Op1 doet klimaatactiviste Ella verslag vanuit Lützerath. Het Duitse dorp wordt namelijk al twee jaar bezet door klimaatactivisten die tegen het winnen van bruinkool zijn. Maar de politie is nu begonnen met ingrijpen en ontruimen. “Het wordt echt heel erg spannend. Het is gewoon verschrikkelijk om te bedenken dat die mijn echt gaat oprukken”, aldus Ella. “Niet alleen dat het dorpje gaat verdwijnen en de natuur, maar dit is echt een veroorzaker van de klimaatcrisis.” Bekijk het fragment van de talkshow Op1 hieronder. Heb je Op1 gemist? Je kunt elke aflevering en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Klimaatactivist Ella vanuit Lützerath (Op1): ‘Bruinkool veroorzaker van klimaatcrisis’

Actuele video's

Meer actuele video's