De Nieuwe Vermeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nieuwe Vermeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nieuwe Vermeer gemist? Bekijk hier de hele uitzending Bijna alle werken van Johannes Vermeer komen dit jaar naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Zes van zijn schilderijen zijn echter verdwenen. In De nieuwe Vermeer proberen (professionele) creatievelingen de werken te recreëeren. Alle fragmenten uit deze uitzending Eerste beelden De nieuwe Vermeer: verdwenen schilderijen weer tot leven gebracht Bekijk deze video » De nieuwe Vermeer: Dionne Stax werkt aan enorme muurschildering Meisje met de parel Bekijk deze video » ExpertsElke week zetten twee gedreven meesterschilders hun eigen stijl volledig opzij om in het hoofd van Vermeer te kruipen. Alle werken worden beoordeeld door twee vooraanstaande experts: Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhoudkunst van het Rijksmuseum, en Abbie Vandivere, restaurateur van het Mauritshuis die onder meer verantwoordelijk was voor het restaureren van 'Het meisje met de parel'. Eerste afleveringHet doek 'Heer van stand die zijn handen wast' is al honderden jaren verdwenen. Dionne Stax gaat op pad en ziet een 'Heer van stand' gemaakt worden met glas, 5000 dobbelstenen, brons, potloden en zelfs bladgoud. Ook meesterschilders Maudy en Nard gaan aan de slag. Hun opdracht is: maak het verdwenen schilderij precies zoals Vermeer dat destijds gedaan zou hebben.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Bijna alle werken van Johannes Vermeer komen dit jaar naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Zes van zijn schilderijen zijn echter verdwenen. In De nieuwe Vermeer proberen (professionele) creatievelingen de werken te recreëeren.

Experts
Elke week zetten twee gedreven meesterschilders hun eigen stijl volledig opzij om in het hoofd van Vermeer te kruipen. Alle werken worden beoordeeld door twee vooraanstaande experts: Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhoudkunst van het Rijksmuseum, en Abbie Vandivere, restaurateur van het Mauritshuis die onder meer verantwoordelijk was voor het restaureren van 'Het meisje met de parel'.

Eerste aflevering
Het doek 'Heer van stand die zijn handen wast' is al honderden jaren verdwenen. Dionne Stax gaat op pad en ziet een 'Heer van stand' gemaakt worden met glas, 5000 dobbelstenen, brons, potloden en zelfs bladgoud. Ook meesterschilders Maudy en Nard gaan aan de slag. Hun opdracht is: maak het verdwenen schilderij precies zoals Vermeer dat destijds gedaan zou hebben.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De nieuwe Vermeer

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV