Jinek gemist? Premier Mark Rutte legt uit waarom hij geen asielstop wil

Jinek gemist? Premier Mark Rutte legt uit waarom hij geen asielstop wil

Donderdag 23 februari 2023 om 08:48

Hieronder zie je een fragment uit Jinek van woensdag 22 februari. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken op Gids.tv.

In Jinek wordt het onderwerp asielcrisis aangesneden, wat heeft premier Mark Rutte hierop te zeggen? Eva Jinek zegt dat JA21 en BBB een duidelijk plan hebben over migratie, zoals het Deense asielmodel en een migratiestop. Rutte noemt dit Deense model echter ‘onzin’. “Omdat je dan uit de Europese Unie moet. Je kunt niet zomaar het Deense model invoeren.” Bovendien wil Rutte helemaal geen asielstop. “Ik vind dat het bij een beschaafd land hoort, dat wij bereid blijven ook dit jaar, om wel in beheersbare aantallen asielzoekers op te nemen.”

Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Heb je Jinek gemist? Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen terugkijken bij Gids.tv.

<em>Jinek</em> gemist? Premier Mark Rutte legt uit waarom hij geen asielstop wil Hieronder zie je een fragment uit Jinek van woensdag 22 februari. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken op Gids.tv. In Jinek wordt het onderwerp asielcrisis aangesneden, wat heeft premier Mark Rutte hierop te zeggen? Eva Jinek zegt dat JA21 en BBB een duidelijk plan hebben over migratie, zoals het Deense asielmodel en een migratiestop. Rutte noemt dit Deense model echter ‘onzin’. “Omdat je dan uit de Europese Unie moet. Je kunt niet zomaar het Deense model invoeren.” Bovendien wil Rutte helemaal geen asielstop. “Ik vind dat het bij een beschaafd land hoort, dat wij bereid blijven ook dit jaar, om wel in beheersbare aantallen asielzoekers op te nemen.” Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Heb je Jinek gemist? Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Jinek gemist? Premier Mark Rutte legt uit waarom hij geen asielstop wil

Actuele video's

Meer actuele video's