Andere Tijden Special: Back to the Future gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: Back to the Future gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: Back to the Future gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een nieuwe Andere Tijden Special gaat presentatrice Astrid Sy 'back to the future'. Want hoe zagen wij vijftig jaar geleden de toekomst en hoeveel is daarvan uitgekomen? Daarvoor hoeven we eigenlijk maar naar één man te kijken: Chriet Titulaer. Huis van de ToekomstIn het Huis van de Toekomst, eind jaren 80 door futuroloog Chriet Titulaer bedacht en gerealiseerd op het terrein van Autotron-ondernemer Dirk Lips, konden bezoekers de snufjes in samenhang zien. Titulaers dochter Karen kijkt terug op zijn missie: het begrijpelijk uitleggen van de wetenschap. FuturismeDe tweeling Rudolf en Robbert Das maakte futuristische tekeningen. Hun Heuvelwoning is later ook gerealiseerd. Kunstenaar Constant Nieuwenhuijs, zelf geïnspireerd door de toekomst, inspireerde weer anderen, zoals schrijfster Tonke Dragt. Wat zijn we gaan doen met de tijd die vrijkwam dankzij de snufjes? Bekijk ook Diederik Jekel in Op1: Chriet Titulaer voorspelde de komst van glasvezelkabel Bekijk deze video » Beau gemist? André Kuipers vertelt over de nieuwe astronauten van ESA Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zaterdag 22 april 2023 om 21:30

In een nieuwe Andere Tijden Special gaat presentatrice Astrid Sy 'back to the future'. Want hoe zagen wij vijftig jaar geleden de toekomst en hoeveel is daarvan uitgekomen? Daarvoor hoeven we eigenlijk maar naar één man te kijken: Chriet Titulaer.

Huis van de Toekomst
In het Huis van de Toekomst, eind jaren 80 door futuroloog Chriet Titulaer bedacht en gerealiseerd op het terrein van Autotron-ondernemer Dirk Lips, konden bezoekers de snufjes in samenhang zien. Titulaers dochter Karen kijkt terug op zijn missie: het begrijpelijk uitleggen van de wetenschap.

Futurisme
De tweeling Rudolf en Robbert Das maakte futuristische tekeningen. Hun Heuvelwoning is later ook gerealiseerd. Kunstenaar Constant Nieuwenhuijs, zelf geïnspireerd door de toekomst, inspireerde weer anderen, zoals schrijfster Tonke Dragt. Wat zijn we gaan doen met de tijd die vrijkwam dankzij de snufjes?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Actuele video's

Meer actuele video's