Roofkunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Roofkunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Roofkunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending Erik Dijkstra is vanaf komende vrijdag terug met een nieuw seizoen van Roofkunst, het programma waarin verhalen over gestolen kunst wordt gereconstrueerd door middel van verhalen en interviews. In de eerste aflevering staat de diamant van Bajarmasin centraal. SultanDe diamant van Banjarmasin behoorde ooit tot de sultan van Banjarmasin. Nadat de sultan kwam te overlijden in 1859 werd de stad met geweld overgenomen door Nederlandse troepen en werd de diamant als roofbuit meegenomen naar Nederland. De diamant belandde uiteindelijk in het depot van het Rijksmuseum en is sinds een paar jaar onderdeel van de vaste collectie. AfstammelingenErik Dijkstra spreekt onder andere met Hilmar Farid, directeur van het ministerie van Cultuur in Indonesië. Ook spreekt hij met verschillende afstammelingen van het sultanaat van Banjarmasin. Als de diamant terugkeert naar Indonesië, van wie zou deze dan zijn en waar zou die naartoe gaan? Bekijk ook Zeer verdrietig nieuws voor Erik Dijkstra: zijn zus Astrid is overleden Bekijk deze video » Erik Dijkstra heeft nieuwe liefde, maar houdt tattoo van ex Hester (Shownieuws) Bekijk deze video »
Uitzending :
Roofkunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Vrijdag 26 mei 2023 om 23:11

Erik Dijkstra is vanaf komende vrijdag terug met een nieuw seizoen van Roofkunst, het programma waarin verhalen over gestolen kunst wordt gereconstrueerd door middel van verhalen en interviews. In de eerste aflevering staat de diamant van Bajarmasin centraal.

Sultan
De diamant van Banjarmasin behoorde ooit tot de sultan van Banjarmasin. Nadat de sultan kwam te overlijden in 1859 werd de stad met geweld overgenomen door Nederlandse troepen en werd de diamant als roofbuit meegenomen naar Nederland. De diamant belandde uiteindelijk in het depot van het Rijksmuseum en is sinds een paar jaar onderdeel van de vaste collectie.

Afstammelingen
Erik Dijkstra spreekt onder andere met Hilmar Farid, directeur van het ministerie van Cultuur in Indonesië. Ook spreekt hij met verschillende afstammelingen van het sultanaat van Banjarmasin. Als de diamant terugkeert naar Indonesië, van wie zou deze dan zijn en waar zou die naartoe gaan?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Roofkunst

Actuele video's

Meer actuele video's