Viering Keti koti: Burgers plaatsen zelf slavernijmonument in Vlissingen: 'Ik hoop dat ze het laten staan'

Viering Keti koti: Burgers plaatsen zelf slavernijmonument in Vlissingen: 'Ik hoop dat ze het laten staan'

Viering <em>Keti koti</em>: Burgers plaatsen zelf <em>slavernijmonument</em> in Vlissingen: 'Ik hoop dat ze het laten staan' De inwoners van Vlissingen hebben zelf een slavernijmonument geplaatst in aanloop naar Keti Koti. Het monument zit vol betekenissen. De gemeente Vlissingen vond een monument niet nodig om de slavernij verleden van de stad te herdenken, daarom hebben bewoners het heft in eigen hand genomen. Bekijk de video van Hart van Nederland hieronder. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Hoe gaan we verder na de slavernij-excuses? 'Kennis is macht en die moet je delen' Bekijk deze video » HLF8 gemist? Gerald Roethof geëmotioneerd vanwege slavernij-excuses: 'Eindelijk' (video) Bekijk deze video » Hoogtepunten kersttoespraak koning Willem-Alexander: schaduw, slavernij en uitstel Bekijk deze video » ZIEN: zo reageert Amalia op slavernij-demonstrant Aruba (video) Bekijk deze video » ZIEN: Vrouw zingt uit protest tegen de koning voor het slavernijverleden Bekijk deze video »
Nieuws :
Zaterdag 1 juli 2023 om 11:02

De inwoners van Vlissingen hebben zelf een slavernijmonument geplaatst in aanloop naar Keti Koti. Het monument zit vol betekenissen. De gemeente Vlissingen vond een monument niet nodig om de slavernij verleden van de stad te herdenken, daarom hebben bewoners het heft in eigen hand genomen.

Bekijk de video van Hart van Nederland hieronder. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's