VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zondag kun je kijken naar de tweede aflevering van het nieuwste seizoen van Zomergasten. Deze keer neemt cinematograaf Hoyte van Hoytema plaats aan tafel bij Theo Maassen. Spectre en OppenheimerHoyte van Hoytema is een geliefde cinematograaf in de wereld van hedendaagse film. Hij werkte onder meer aan Her van Spike Jonze, horrorfilm Nope van Jordan Peele en de James Bond-film Spectre van Sam Mendes. Hij is ook ‘de rechterhand’ van Christopher Nolan. Samen maakten ze de blockbusters Interstellar, Tenet en Dunkirk. Voor deze laatste film ontving Van Hoytema een Oscarnominatie, de eerste ooit voor een Nederlandse cameraman. Daarnaast werkte hij mee aan het nieuwe kassucces Oppenheimer, een film over de theoretisch natuurkundige die de eerste atoombom ontwikkelde. ‘Eclectische mix’ beeldfragmentenDe beeldfragmenten die Hoyte selecteerde zijn een ‘eclectische mix’ geworden die de eeuwige strijd tussen poëzie en pragmatisme toont. Hij wil mensen laten zien die allemaal op hun eigen manier hun werk vullen met liefde, ziel, waarheid en intentie. Om zo een kleine inkijk te geven in zijn eigen creatieve overwegingen en dilemma's. Alle fragmenten uit deze uitzending Zondag in Zomergasten: cinematograaf Hoyte van Hoytema over kassucces 'Oppenheimer' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 30 juli 2023 om 23:25

Zondag kun je kijken naar de tweede aflevering van het nieuwste seizoen van Zomergasten. Deze keer neemt cinematograaf Hoyte van Hoytema plaats aan tafel bij Theo Maassen.

Spectre en Oppenheimer
Hoyte van Hoytema is een geliefde cinematograaf in de wereld van hedendaagse film. Hij werkte onder meer aan Her van Spike Jonze, horrorfilm Nope van Jordan Peele en de James Bond-film Spectre van Sam Mendes. Hij is ook ‘de rechterhand’ van Christopher Nolan. Samen maakten ze de blockbusters Interstellar, Tenet en Dunkirk. Voor deze laatste film ontving Van Hoytema een Oscarnominatie, de eerste ooit voor een Nederlandse cameraman. Daarnaast werkte hij mee aan het nieuwe kassucces Oppenheimer, een film over de theoretisch natuurkundige die de eerste atoombom ontwikkelde.

‘Eclectische mix’ beeldfragmenten
De beeldfragmenten die Hoyte selecteerde zijn een ‘eclectische mix’ geworden die de eeuwige strijd tussen poëzie en pragmatisme toont. Hij wil mensen laten zien die allemaal op hun eigen manier hun werk vullen met liefde, ziel, waarheid en intentie. Om zo een kleine inkijk te geven in zijn eigen creatieve overwegingen en dilemma's.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zomergasten

Actuele video's

Meer actuele video's