Samenvatting kwalificatie GP van Singapore: matige dag voor Red Bull, Sainz pole

Samenvatting kwalificatie GP van Singapore: matige dag voor Red Bull, Sainz pole

Zaterdag 16 september 2023 om 18:06

Carlos Sainz heeft pole position gepakt tijdens de kwalificatie van de GP van Singapore zaterdagmiddag. Beide Red Bull auto's wisten de derde kwalificatie niet te bereiken. Bekijk de samenvatting hieronder.

Samenvatting <em>kwalificatie GP van Singapore</em>: matige dag voor Red Bull, <em>Sainz</em> pole Carlos Sainz heeft pole position gepakt tijdens de kwalificatie van de GP van Singapore zaterdagmiddag. Beide Red Bull auto's wisten de derde kwalificatie niet te bereiken. Bekijk de samenvatting hieronder. Q1In de eerste kwalificatieronde ging Lance Stroll er hard af, die bij het opgaan van het laatste rechte stuk keihard in de vangrail terecht komt. Bij de Red Bulls gaat het dan al niet geweldig. Naast Stroll gaan Zhou, Sargeant, Piastri en Bottas er na de eerste ronde af. Q2In Q2 gaan de twee Red Bulls kopje onder: Perez eindigt op P13 en Max krijgt - met twee onderzoeken aan de broek - ook geen plekje in de top-10. Naast die twee zijn ook Tsunoda, Albon en Gasly niet door naar de derde kwalificatiewedstrijd. PoleIn de derde kwalificatieronde gaat het tussen de twee Ferrari's, Norris en Russell van Mercedes. Het gat dat Sainz sloeg was echter groot genoeg om de pole position binnen te slepen. Volledige uitslag kwalificatie GP van Singapore: Carlos Sainz George Russell Charles Leclerc Lando Norris Lewis Hamilton Kevin Magnussen Fernando Alonso Esteban Ocon Nico Hulkenberg Liam Lawson Max Verstappen Pierre Gasly Sergio Perez Alexander Albon Yuki Tsunoda Valtteri Bottas Oscar Piastri Logan Sargeant Guanyu Zhou Lance Stroll Bekijk de kwalificatie van de GP van Singapore hierboven. Lees ook het volledige tijdschema van de Formule 1 GP van Singapore. Bekijk ook Formule 1 GP van Monza: Verstappen wint tiende GP op rij, Ferrari's strijdend ten onder Bekijk deze video » Nieuw record voor Max Verstappen: tien gewonnen races op rij (RTL Boulevard) Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP van Singapore: matige dag voor Red Bull, Sainz pole

Q1
In de eerste kwalificatieronde ging Lance Stroll er hard af, die bij het opgaan van het laatste rechte stuk keihard in de vangrail terecht komt. Bij de Red Bulls gaat het dan al niet geweldig. Naast Stroll gaan Zhou, Sargeant, Piastri en Bottas er na de eerste ronde af.

Q2
In Q2 gaan de twee Red Bulls kopje onder: Perez eindigt op P13 en Max krijgt - met twee onderzoeken aan de broek - ook geen plekje in de top-10. Naast die twee zijn ook Tsunoda, Albon en Gasly niet door naar de derde kwalificatiewedstrijd.

Pole
In de derde kwalificatieronde gaat het tussen de twee Ferrari's, Norris en Russell van Mercedes. Het gat dat Sainz sloeg was echter groot genoeg om de pole position binnen te slepen.

Volledige uitslag kwalificatie GP van Singapore:

  1. Carlos Sainz
  2. George Russell
  3. Charles Leclerc
  4. Lando Norris
  5. Lewis Hamilton
  6. Kevin Magnussen
  7. Fernando Alonso
  8. Esteban Ocon
  9. Nico Hulkenberg
  10. Liam Lawson
  11. Max Verstappen
  12. Pierre Gasly
  13. Sergio Perez
  14. Alexander Albon
  15. Yuki Tsunoda
  16. Valtteri Bottas
  17. Oscar Piastri
  18. Logan Sargeant
  19. Guanyu Zhou
  20. Lance Stroll

Bekijk de kwalificatie van de GP van Singapore hierboven. Lees ook het volledige tijdschema van de Formule 1 GP van Singapore.

Actuele video's

Meer actuele video's