Zien: VVD dringt aan op schrappen verhoging benzineaccijns, tot 21 cent extra per liter

Zien: VVD dringt aan op schrappen verhoging benzineaccijns, tot 21 cent extra per liter

Woensdag 20 september 2023 om 19:06

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen is het onderhandelen over extra financiële middelen gestart, waarbij de VVD pleit voor het verlagen van de accijnzen op benzine, GroenLinks zich inzet voor een verhoogd minimumloon, en de ChristenUnie en het CDA zich richten op betaalbaar openbaar vervoer.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: <em>VVD</em> dringt aan op schrappen verhoging <em>benzineaccijns</em>, tot <em>21 cent</em> extra per liter Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen is het onderhandelen over extra financiële middelen gestart, waarbij de VVD pleit voor het verlagen van de accijnzen op benzine, GroenLinks zich inzet voor een verhoogd minimumloon, en de ChristenUnie en het CDA zich richten op betaalbaar openbaar vervoer. Tekst gaat verder onder de video. AccijnskortingIn juli van dit jaar werd een deel van de accijnskorting die het kabinet had ingesteld na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, al geschrapt, wat resulteerde in aanzienlijk hogere brandstofprijzen. Vanaf januari 2024 zou de overige accijnskorting worden stopgezet, met daarbovenop een inflatiecorrectie, wat zou resulteren in een totale stijging van 21 cent per liter benzine. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Nieuwe premier van Nederland: wie maakt meeste kans? (Hart Van Nederland) Bekijk deze video » Zien: Sophie Hermans noemt Jan Paternotte 'hypocriet' na vraag over PVV-samenwerking Bekijk deze video »
Politiek :
Zien: VVD dringt aan op schrappen verhoging benzineaccijns, tot 21 cent extra per liter

Accijnskorting
In juli van dit jaar werd een deel van de accijnskorting die het kabinet had ingesteld na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, al geschrapt, wat resulteerde in aanzienlijk hogere brandstofprijzen. Vanaf januari 2024 zou de overige accijnskorting worden stopgezet, met daarbovenop een inflatiecorrectie, wat zou resulteren in een totale stijging van 21 cent per liter benzine.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's