Merel Ek: 'Hierom gaan veel BBB-stemmers nu naar de PVV'

Merel Ek: 'Hierom gaan veel BBB-stemmers nu naar de PVV'

Dinsdag 21 november 2023 om 10:19

Merel Ek en Wilfred Genee speculeerden maandagavond, na afloop van Vandaag Inside, over de mogelijke verkiezingsuitslag en concludeerden dat de coalitievorming erg lastig kan gaan worden. 'We krijgen gewoon geen kabinet', vreest Genee.

'Veel BBB-stemmers gaan naar PVV'
Ek vult aan: 'Ik denk dat het een lange formatie wordt. Maar goed, na woensdag weten we hoe de kaarten geschud zijn.' Ook gaan de twee nog even in op de val van de BBB in alle peilingen, die volgens de politiek verslaggeefster komt door de opmars van de PVV: 'Caroline van der Plas had natuurlijk ook veel PVV-stemmers naar zich toe getrokken en dat zijn mensen die denken... het kan zomaar eens een keer zo zijn dat Geert Wilders echt wel mee kan doen en we echt het beleid flink naar rechts kunnen trekken.'

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van maandag 20 november. Je kunt ook deze hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken via Gids.tv.

Merel Ek: 'Hierom gaan veel <em>BBB-stemmers</em> nu naar de PVV' Merel Ek en Wilfred Genee speculeerden maandagavond, na afloop van Vandaag Inside, over de mogelijke verkiezingsuitslag en concludeerden dat de coalitievorming erg lastig kan gaan worden. 'We krijgen gewoon geen kabinet', vreest Genee. 'Veel BBB-stemmers gaan naar PVV'Ek vult aan: 'Ik denk dat het een lange formatie wordt. Maar goed, na woensdag weten we hoe de kaarten geschud zijn.' Ook gaan de twee nog even in op de val van de BBB in alle peilingen, die volgens de politiek verslaggeefster komt door de opmars van de PVV: 'Caroline van der Plas had natuurlijk ook veel PVV-stemmers naar zich toe getrokken en dat zijn mensen die denken... het kan zomaar eens een keer zo zijn dat Geert Wilders echt wel mee kan doen en we echt het beleid flink naar rechts kunnen trekken.' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van maandag 20 november. Je kunt ook deze hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken via Gids.tv.
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's