Eerste uitslagen Tweede Kamerverkiezingen: PVV nóg groter, BBB zakt weg (video)

Eerste uitslagen Tweede Kamerverkiezingen: PVV nóg groter, BBB zakt weg (video)

Donderdag 23 november 2023 om 02:12

ZIEN: PVV-leider Geert Wilders door het dolle heen na zien verkiezingsuitslag

De PVV van Geert Wilders is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Na het tellen van bijna dertig procent van de stemmen stijgt de PVV nóg een zetel ten opzichte van de exitpolls: de rechtse partij komt nu uit op 36 zetels.

Prognose
Het gaat om een zogenaamde prognose, echte uitslagen die worden omgezet naar een virtueel resultaat. Rond 1.30 uur 's nachts was zo'n dertig procent van de stemmen geteld. GroenLinks/PvdA komt uit op 25 zetels, de VVD op 24 en NSC op 20 zetels. Daarna volgt D66 met 10 zetels. Het CDA, de SP en BBB komen uit op vijf zetels. In de exitpoll stond BBB op zeven zetels.

Bekijk de voorlopige prognose en reactie van Johan Derksen in de beelden hieronder.

Eerste uitslagen <em>Tweede Kamerverkiezingen</em>: PVV nóg groter, BBB zakt weg (video) ZIEN: PVV-leider Geert Wilders door het dolle heen na zien verkiezingsuitslag De PVV van Geert Wilders is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Na het tellen van bijna dertig procent van de stemmen stijgt de PVV nóg een zetel ten opzichte van de exitpolls: de rechtse partij komt nu uit op 36 zetels. PrognoseHet gaat om een zogenaamde prognose, echte uitslagen die worden omgezet naar een virtueel resultaat. Rond 1.30 uur 's nachts was zo'n dertig procent van de stemmen geteld. GroenLinks/PvdA komt uit op 25 zetels, de VVD op 24 en NSC op 20 zetels. Daarna volgt D66 met 10 zetels. Het CDA, de SP en BBB komen uit op vijf zetels. In de exitpoll stond BBB op zeven zetels. Bekijk de voorlopige prognose en reactie van Johan Derksen in de beelden hieronder.
Politiek :
Eerste uitslagen Tweede Kamerverkiezingen: PVV nóg groter, BBB zakt weg (video)

Actuele video's

Meer actuele video's