Risico op rivieroverstromingen: waterpeil Rijn bereikt 14,5 meter boven NAP

Risico op rivieroverstromingen: waterpeil Rijn bereikt 14,5 meter boven NAP

De waterstand van de Rijn lijkt zijn hoogste punt te hebben bereikt bij Lobith, waar de rivier Nederland binnenstroomt. Om 04.10 uur bereikte het water een hoogte van 14.52 meter boven NAP. Gedurende enkele uren schommelde de waterstand tussen de 14.51 en 14.52 meter.

Tekst gaat verder onder de video.

Risico op <em>rivieroverstromingen</em>: waterpeil <em>Rijn</em> bereikt <em>14,5 meter</em> boven NAP De waterstand van de Rijn lijkt zijn hoogste punt te hebben bereikt bij Lobith, waar de rivier Nederland binnenstroomt. Om 04.10 uur bereikte het water een hoogte van 14.52 meter boven NAP. Gedurende enkele uren schommelde de waterstand tussen de 14.51 en 14.52 meter. Tekst gaat verder onder de video. HoogwaterpiekDe komende dagen zal de hoogwaterpiek zich verplaatsen over de rivieren in Nederland. In Deventer bereidt men zich voor op het stijgende water. De gemeente heeft als voorzorgsmaatregel de kademuur van deze Overijsselse plaats verhoogd met behulp van zandzakken. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Aanpak IJssel tegen hoogwater moet zich bewijzen: piek is nog niet bereikt (EenVandaag) Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Hoogwaterpiek
De komende dagen zal de hoogwaterpiek zich verplaatsen over de rivieren in Nederland. In Deventer bereidt men zich voor op het stijgende water. De gemeente heeft als voorzorgsmaatregel de kademuur van deze Overijsselse plaats verhoogd met behulp van zandzakken.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's