Freek Vonk maakt zich druk om Suriname: "Regenwoud gaat naar de verdoemenis"

Freek Vonk maakt zich druk om Suriname: "Regenwoud gaat naar de verdoemenis"

<em>Freek Vonk</em> maakt zich druk om Suriname: &quot;Regenwoud gaat naar de verdoemenis&quot; Freek Vonk laat zich maandag uit op Instagram. Momenteel loopt het Surinaamse regenwoud groot gevaar. Op Instagram schreeuwt hij om hulp, zodat Suriname ook over een paar jaar nog steeds het groenste land ter wereld is. Bekijk het fragment hierboven. RegenwoudOp Instagram deelt Freek zijn mening over het ernstige probleem dat zich momenteel in Suriname voltrekt. "Wordt Suriname met een pennenstreek weggegeven? Het lijkt erop dat dit zomaar zou kunnen gebeuren. Er zijn officiële documenten opgedoken waaruit blijkt dat de Surinaamse regering plannen heeft om ruim een half miljoen (!) hectare regenwoud om te zetten naar landbouwgrond - om die vervolgens onder andere beschikbaar te stellen aan mennonieten. En even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over PRIMAIR regenwoud, onderdeel van het magische Amazoneregenwoud", aldus Freek. Oeroud SurinameHij vervolgt: "Vol met de meest waanzinnige soorten (ontdekte & onontdekte) planten en dieren, met prachtige kreekjes en rivieren, mysterieuze in mist gehulde bergen en valleien, en oogverblindende watervallen en stroomversnellingen. Het kan toch niet waar zijn dan een handjevol politici vanuit hun ivoren toren zomaar kunnen beslissen om honderdduizenden hectares aan ongerept en oeroud Surinaams regenwoud op deze manier naar de verdoemenis te helpen?" Bekijk de Shownieuws-video over de radeloze Freek hierboven. Bekijk ook Is dit de nieuwe liefde van Freek Vonk? Bekijk deze video » Is Freek Vonk weer aan het daten na verbroken relatie met Franka Vedder? (Shownieuws) Bekijk deze video »
Show :
Maandag 22 januari om 12:39

Freek Vonk laat zich maandag uit op Instagram. Momenteel loopt het Surinaamse regenwoud groot gevaar. Op Instagram schreeuwt hij om hulp, zodat Suriname ook over een paar jaar nog steeds het groenste land ter wereld is. Bekijk het fragment hierboven.

Regenwoud
Op Instagram deelt Freek zijn mening over het ernstige probleem dat zich momenteel in Suriname voltrekt. "Wordt Suriname met een pennenstreek weggegeven? Het lijkt erop dat dit zomaar zou kunnen gebeuren. Er zijn officiële documenten opgedoken waaruit blijkt dat de Surinaamse regering plannen heeft om ruim een half miljoen (!) hectare regenwoud om te zetten naar landbouwgrond - om die vervolgens onder andere beschikbaar te stellen aan mennonieten. En even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over PRIMAIR regenwoud, onderdeel van het magische Amazoneregenwoud", aldus Freek.

Oeroud Suriname
Hij vervolgt: "Vol met de meest waanzinnige soorten (ontdekte & onontdekte) planten en dieren, met prachtige kreekjes en rivieren, mysterieuze in mist gehulde bergen en valleien, en oogverblindende watervallen en stroomversnellingen. Het kan toch niet waar zijn dan een handjevol politici vanuit hun ivoren toren zomaar kunnen beslissen om honderdduizenden hectares aan ongerept en oeroud Surinaams regenwoud op deze manier naar de verdoemenis te helpen?"

Bekijk de Shownieuws-video over de radeloze Freek hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's