Keuringsdienst van Waarde: Gelatine zit in meer producten dan je denkt

Keuringsdienst van Waarde: Gelatine zit in meer producten dan je denkt

<em>Keuringsdienst van Waarde</em>: <em>Gelatine</em> zit in meer producten dan je denkt Pudding en snoep. Al zolang ze er zijn staan ze stijf van de gelatine. En het is het slechtst bewaarde geheim van de voedingsindustrie dat gelatine gemaakt wordt van dode dieren. Vaak van varkens soms van koe. Maar let op: Keuringsdienst van Waarde ziet opeens gelatine in producten waar ze eerder nooit waren. Dode dierenVan pesto tot kokosbrood. Chocolademousse tot vlaflip. Waarom kan het één wel en het ander niet zonder gelatine? Keuringsdienst van waarde gaat vanavond, maandag 4 maart, over dode dieren op plekken waar je ze niet verwacht. Keuringsdienst van waarde is elke maandag rond 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv. Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Keuringsdienst van waarde (KRO-NCRV) (@keuringsdienst_van_waarde) Bekijk ook Keuringsdienst van Waarde: bestaat er diervriendelijk dons? Bekijk deze video » Keuringsdienst van Waarde gemist? 'verantwoord dons' met nul sterren Bekijk deze video »
Monday 4 March om 10:35

Pudding en snoep. Al zolang ze er zijn staan ze stijf van de gelatine. En het is het slechtst bewaarde geheim van de voedingsindustrie dat gelatine gemaakt wordt van dode dieren. Vaak van varkens soms van koe. Maar let op: Keuringsdienst van Waarde ziet opeens gelatine in producten waar ze eerder nooit waren.

Dode dieren
Van pesto tot kokosbrood. Chocolademousse tot vlaflip. Waarom kan het één wel en het ander niet zonder gelatine? Keuringsdienst van waarde gaat vanavond, maandag 4 maart, over dode dieren op plekken waar je ze niet verwacht.

Keuringsdienst van waarde is elke maandag rond 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's