Aangrijpend filmdrama Gran Torino zie je donderdag op SBS9

Aangrijpend filmdrama Gran Torino zie je donderdag op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Sinds de eeuwwisseling lijkt filmveteraan Clint Eastwood alleen maar beter te zijn geworden. Zeker in de jaren 2003-2008 leverde hij de ene na de andere topfilm af. Zo schitterde hij in 2008 in het door hemzelf geregisseerde Gran Torino. Deze aangrijpende film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Gran Torino streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Walt Kowalski is een knorrige oorlogsveteraan en voormalig fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische immigranten - en daar moet Walt niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten. Maar op een wordt zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna gestolen. De dader is zijn buurjongetje, die dit deed onder druk van een lokale bende. De gebeurtenissen die hierdoor in gang worden gezet, veranderen het leven van Walt én zijn buren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Het afgelopen jaar is racisme weer een hot item geworden op de internationale politieke agenda. Hierbij ging het vooral om discriminatie van zwarte mensen, maar er wordt weleens vergeten dat ook mensen van Aziatische afkomst er vaak mee te maken krijgen. Eastwood stelt deze problematiek op imposante wijze aan de kaak in Gran Torino, dat volgens het publiek tot zijn beste films wordt gerekend. De bejaarde acteur schittert als de in eerste instantie onuitstaanbare Walt, maar hij laat ook zijn zachte kant zien. En dat maakt indruk.

Gran Torino (2008) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op donderdag 13 mei om 22.45 uur te zien op SBS9. Genre: drama. Speelduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV