Vanavond op tv: TIK M AAN!, We Want More, Dieuwertje Blok in Sterren Op Het Doek

Vanavond op tv: TIK M AAN!, We Want More, Dieuwertje Blok in Sterren Op Het Doek
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 april

Kijktip :

Vanavond kun je onder meer kijken naar het gloednieuwe programma TIK ‘M AAN!. Verder is Dieuwertje Blok deze keer te gast in Sterren Op Het Doek. En je kunt genieten van de halve finale van We Want More. Maar er komen bijvoorbeeld ook spannende crimeseries en een sciencefictionfilm op televisie… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: I Am Legend

Veronica
20:00 uur

In de film I Am Legend is Robert Neville een briljante wetenschapper, maar zelfs hij kon het verschrikkelijke virus niet bestrijden dat de mensheid zou uitroeien. Neville blijkt echter immuun te zijn en is de laatste overlevende van New York City en wellicht zelfs van de hele wereld. Drie jaar lang blijft Neville dagelijks radioberichten uitzenden en koestert hij de hoop andere overlevenden te vinden. Maar toch is hij niet alleen, want gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer en wachten totdat hij een fatale fout maakt. Neville heeft nog maar één missie: een geneesmiddel voor het virus vinden door zijn eigen bloed te gebruiken.

We Want More: halve finale

SBS 6
20:15 uur

Vanavond is de eerste halve finale van de zangshow We Want More, waarin de deelnemers alles uit de kast zullen halen om een plek in de finale te bemachtigen. Onder leiding van Wendy van Dijk en Britt Dekker worden de halvefinalisten variërend van opera tot soul, jong tot oud, bandjes en solisten gejureerd door Ali B, Davina Michelle, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en André Hazes. Zij bepalen samen met een honderd-koppige thuisjury wie plaats mag nemen in één van de hotseats. De cijfers kunnen nog tot de laatste noot gewijzigd worden, dus het is spannend tot het einde. Wie plaatst zich voor de finale van 'We Want More' en is weer een stap dichter bij een ton? Volgende week zaterdag is de tweede halve finale.

Nieuw: TIK M AAN!

NPO 1
20:30 uur

In het nieuwe programma TIK ‘M AAN! gaan koppels van vindingrijke creatievelingen de strijd met elkaar aan om vanuit het niets de mooiste en meest complexe kettingreacties te bouwen met alledaagse voorwerpen. Elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 2. In de eerste aflevering proberen dertien duo's bij de uiteindelijke zeven te komen die de komende weken de steeds moeilijker wordende opdrachten mogen doen. Juryleden Joseph Herscher, wereldwijd de bekendste kettingreactiebouwer, en natuurkundige en wetenschapsjournalist Anna Gimbrère maken een definitieve keuze uit de talrijke aanmeldingen. De komende weken krijgen de koppels steeds een nieuw thema om een originele kettingreactie te bouwen. Dagenlang werken ze aan hun project. Het wordt werken onder hoogspanning, hun zenuwen in bedwang houden en alles op alles zetten om de ultieme kettingreactie te bouwen. Daarna wordt de belangrijkste vraag beantwoord: werkt hij? Emma Wortelboer volgt de kandidaten in het proces van idee tot uitvoering en Frank Evenblij leidt de competitie in de arena.

Nieuw: DNA

NPO 3
20:30 uur

Vanaf vanavond is de Deense misdaadserie DNA elke zaterdag met dubbele afleveringen vanaf 20:30 uur te zien op NPO 3. De serie gaat over rechercheur Rolf Larsen. Naast zijn werk bij de politie leidt hij een gelukkig bestaan met zijn vrouw en hun paar maanden oude dochtertje dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar heel even alleen laat en later terugkomt, is ze verdwenen. Vijf jaar later krijgt Rolf alsnog de kans om erachter te komen wat er met zijn dochter is gebeurd.

Sterren op het Doek: Dieuwertje Blok

NPO 2
20:35 uur

Deze week ontvangt Özcan Akyol presentatrice Dieuwertje Blok in Sterren op het Doek voor een gesprek en drie portretten. In het Lloyd Hotel in Amsterdam gaat Akyol in gesprek met Dieuwertje over haar moeder, een vrouw van joodse afkomst die zichzelf altijd zag dan 'meer dan dat'. Ze spreekt openhartig over de lichtheid van haar moeder en hoe dit haar leven beïnvloedt. Aan drie getalenteerde kunstenaars de eer haar essentie te vangen in een portret. Aan het eind van de aflevering mag Blok één schilderij mee naar huis nemen. De overige twee worden geveild voor een goed doel.

Nieuw: Silent Witness seizoen 22

NPO 2
22:20 uur

Vanaf vanavond is het 22ste seizoen van de Britse detectiveserie Silent Witness elke zaterdag rond 22:15 uur te zien op NPO 2. De serie gaat over een team van forensisch onderzoekers. In de eerste aflevering wordt een man met doorgesneden keel aangetroffen in een openbaar toilet. Bij nader onderzoek blijkt deze Rico Abbey transgender te zijn. Er is ook een noodoproep binnengekomen bij een hulplijn voor transgenders, dus het lijkt erop dat het motief in die hoek gezocht moet worden. Als er iemand verdwijnt en nog iemand met een mes wordt aangevallen, is wel duidelijk dat de dader snel moet worden gevonden.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV