Serierecensie: Alma is Spaanse thriller, drama en vleugje horror over leven en dood

Serierecensie: Alma is Spaanse thriller, drama en vleugje horror over leven en dood
Met actrice Mireia Oriol

Kijktip :

Vanaf 19 augustus is de serie Alma (Engelse titel: The Girl in the Mirror) te zien op Netflix. Met in de eerste aflevering een afschuwelijk busongeluk in de mist wordt je gelijk met de neus op de feiten gedrukt. Een typische Spaanse serie met een mooie boodschap: We gaan allemaal dood, vergeet niet te leven. Lees hier de serierecensie van Alma.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Busongeluk
Nadat de meesten van haar klasgenoten zijn gestorven bij een vreselijk en tragisch ongeluk, lijdt Alma aan zware geheugenverlies. Ze probeert te achterhalen wat er is gebeurd en wie ze is. Maar dan komen er nachtmerries en vreemde visioenen.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 5,6

De nieuwe Spaanse Netflix-serie Alma is een vrij depressief en bovennatuurlijk verhaal, met vooral diepe dalen. De cast bestaat uit jonge acteurs met actrice Mireia Oriol als boegbeeld. Alma is vooral geschikt voor 16 jaar en ouder, maar is deze serie dan ook een verslavende kijkervaring? De donkere en duistere sfeer komen goed over op beeld en de special effects bij het busongeluk ziet er voor Europese begrippen best goed uit. Alma wil véél zijn en kan soms wat véél overkomen. Zo kijk je het ene moment naar een overdreven drama en een minuut later is Alma een bloedstollende thriller met mysterie- en horrorelementen. De laatste aflevering schreeuwt echter om aflevering 10, die nog niet beschikbaar is: Komt Netflix dan binnenkort met een cadeautje? Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Mireia Oriol (El Pacto) en Álex Villazán (Close to his Chest) zijn ook Maria Caballero (La noche más larga) en Pol Monen (¿A quién te llevarías a una isla desierta?) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Sergio G. Sánchez (Marrowbone).

Vanaf 19 augustus 2022 is Alma seizoen 1 te streamen op Netflix. Engelse titel: The Girl in the Mirror. Genre: drama, horror, thriller. Aantal afleveringen: 10 (nu 9 beschikbaar).

Actuele video's

Meer actuele video's