Vrijdag in Op1: Eveline Rethmeier over Italiaanse verkiezingen

Vrijdag in Op1: Eveline Rethmeier over Italiaanse verkiezingen
De gasten van Op1 van vrijdag 23 september

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten aanschuiven bij de uitzending van Op1 van vrijdag 23 september.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 23 september

  • De komende vijf dagen wordt in de bezette delen in het oosten van Oekraïne ‘gestemd’ over aansluiting bij Rusland. Van een eerlijke stembusgang is geen sprake en de uitslag staat vooraf eigenlijk al vast. De vrees bestaat dat Rusland na de referenda nog harder zal terugslaan of de regio’s zal uitrusten met kernwapens. Oekraïens-Nederlandse Vita de Geus-Kovalenko heeft familie in de bezette gebieden en schuift vanavond aan bij Op1.
  • Het Openbaar Ministerie kampt met een enorm capaciteitstekort en dat heeft rechtstreeks gevolgen voor slachtoffers van misdrijven. Ze moeten te lang wachten tot er iets gebeurt met hun aangifte en soms moeten verdachten zelfs worden vrijgelaten. Officier van Justitie __Ard Schoep __luidt de noodklok.
  • Gaat de rechts-nationalistische Giorgia Meloni de eerste vrouwelijke premier van Italië worden? Dit weekend mogen de Italianen weer naar de stembus en haar partij ‘Fratelli d’Italia’ steekt in de peilingen met kop en schouders boven de rest uit. Voormalig Italië correspondent Eveline Rethmeier blikt vooruit op de verkiezingen in Op1.
  • Komende woensdag is het alweer tijd voor de 42e editie van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het schema zit propvol, mede omdat films van eigen bodem enorm aan populariteit winnen. Filmjournalist René Mioch schuift vanavond aan over de comeback van de Nederlandse film en vertelt wie zijn favoriet is voor het felbegeerde Gouden Kalf.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV