Romantisch drama The Bridges of Madison County zie je vrijdag op België Eén

Romantisch drama The Bridges of Madison County zie je vrijdag op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Clint Eastwood kennen we als regisseur én acteur vooral van robuuste, ruige actiefilms en westerns - maar hij blijkt ook een hele andere kant te hebben. Dat bewees hij wel met het aangrijpende romantische drama The Bridges of Madison County. Deze film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt The Bridges of Madison County streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Na haar dood vinden de kinderen van Francesca Johnson haar geheime dagboek. Daarin lezen ze dat hun moeder in de hete zomer van 1965 een kortstondige verhouding had met een fotograaf, die een paar dagen in het dorp was om de historische bruggen te fotograferen. Deze romance, die plaatsvond toen de rest van het gezin een paar dagen het dorp uit was, veranderde haar kijk op het leven en deed haar inzien dat ze eigenlijk helemaal niet gelukkig was over haar huwelijk. In het dagboek, dat uit drie delen bestaat, uit ze de wens dat haar kinderen wel hun eigen geluk zullen nastreven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Bij het lezen van de premisse van The Bridges of Madison County ligt één groot gevaar op de loer: dat het een sentimenteel gedrocht wordt. Gelukkig werd met Clint Eastwood een uiterst vaardige regisseur aangesteld, die dit verhaal van begin tot eind in goede banen leidt. Daarbij kon hij beschikken over één van de beste Hollywoodactrices uit de geschiedenis, want Meryl Streep vertolkt op schitterende wijze de hoofdrol. Ze werd beloond met een terechte Oscarnominatie. Verder maken ook de idyllische beelden en het uitstekende scenario indruk.

Cast
Naast Clint Eastwood (Million Dollar Baby) en Meryl Streep (Don't Look Up) zijn ook Annie Corley (Crazy Heart) en Victor Slezak (Salt) te zien in The Bridges of Madison County. Deze film is geregisseerd door Eastwood (American Sniper).

The Bridges of Madison County (1995) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 30 september om 22.45 uur te zien op België Eén. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV