Vrijdag 9 december in De kijk van Koolhoven: vampiers

Vrijdag 9 december in De kijk van Koolhoven: vampiers
Martin Koolhoven duikt in horrorfenomeen

Kijktip :

In de vierde aflevering van dit seizoen van De kijk van Koolhoven duikt filmregisseur Martin Koolhoven in vampierfilms. Het fenomeen 'vampier' is altijd een rijke inspiratiebron geweest voor filmmakers, en dat heeft genoeg prachtige klassiekers opgeleverd.

De kijk van Koolhoven gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Dracula
De mythe van wezens die mensenbloed drinken om zo het eeuwige leven te verkrijgen bestaat al eeuwenlang en op alle continenten. De bekendste vampier van allemaal speelt een belangrijke rol in de filmgeschiedenis: Dracula. Francis Ford Coppola maakte een Dracula-verfilming, Roman Polanski waagde zich aan het fenomeen vampier.

Tom Cruise
Deze aflevering van De kijk van Koolhoven gaat echter vooral over acteren, met Tom Cruise, Klaus Kinski en Nicolas Cage. "Welke acteur is zo gek om gewoon een kakkerlak op te vreten voor een rol?" vraagt Koolhoven bij de rol van Cage in Vampire's Kiss. "En het was nog zijn eigen idee ook, hè?" Andere films die aan bod komen zijn onder meer Nosferatu (1922 én 1979), Dracula (1931), The Lost Boys (1987) en Blade (1998).

De kijk van Koolhoven is elke vrijdag rond 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van De kijk van Koolhoven terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV