Nieuw in de bioscoop: deze films kijk je in januari 2024 in de Nederlandse filmzalen

Nieuw in de bioscoop: deze films kijk je in januari 2024 in de Nederlandse filmzalen
Met Next Goal Wins, The Beekeeper The Color Purple en meer

Film :

Na champagne en oliebollen gaat het nieuwe jaar van start met weer uitstekende films in de bioscopen. Onder andere de voetbalkomedie Next Goal Wins, actie en thriller met Jason Statham in The Beekeeper en de musicalfilm The Color Purple komen voorbij. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Anyone But You (4 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
We trappen af met een sensuele Amerikaanse romantische komedie uit de Verenigde Staten. Na een geweldige eerste date wordt de vurige aantrekkingskracht van Bea en Ben ijskoud - totdat ze onverwachts herenigd worden op een bruiloft in Australië. Dus doen ze wat twee volwassenen zouden doen: doen alsof ze een koppel zijn. Lees hier waar je de film Anyone But You kunt kijken.

Night Swim (4 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Atomic Monster en Blumhouse, de producenten van M3GAN, duiken de horrordiepten van een zwembad in met hun nieuwe bovennatuurlijke thriller over de familie Waller. Door omstandigheden verhuizen zij naar een nieuw huis. Maar een duister geheim uit het verleden van het huis ontketent een zeer kwaadaardige kracht die de familie meesleurt naar de diepte van onontkoombare terreur. Lees hier waar je de film Night Swim kunt kijken.

Next Goal Wins (4 januari)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
De Nederlandse coach Thomas Rongen (Michael Fassbender) probeert de bijna onmogelijke taak uit te voeren om het Amerikaans-Samoa-voetbalteam van eeuwige verliezers in winnaars te veranderen. Deze hoopgevende en grappige komedie komt van regisseur Taika Waititi, hij speelt zelf ook in de film mee. Bekijk hier waar je de film Next Goal Wins kunt kijken.

Priscilla (4 januari)

Bioscoop

Bron: Mubi
Regisseur Sofia Coppola maakt een romantische dramafilm over de vrouw van Elvis Presley. Wanneer de tiener Priscilla Beaulieu de wereldberoemde Elvis ontmoet op een feestje, blijkt hij onverwachte kanten te hebben: hij wordt zowel een opwindende liefde, een bondgenoot in enorme eenzaamheid, als een kwetsbare beste vriend. Met Jacob Elordi en Cailee Spaeny in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Priscilla kunt kijken.

The Beekeeper (11 januari)

Bioscoop

Acteur Jason Statham in een actiethriller die op zijn lijf is geschreven. Het verhaal gaat over Adam Clay, Hij is een gepensioneerde staatsagent die voorheen werkte voor een machtige en clandestiene organisatie die bekendstaat als 'Beekeepers'. Nu brengt hij zijn dagen door als bijenhouder. Een aardige vrouw die voor hem heeft gezorgd, wordt op een dag het slachtoffer van een phishing-zwendel en neemt haar eigen leven. Clay begint daaropvolgend een eenmansoorlog om de verantwoordelijken te laten boeten. Lees hier waar je de film The Beekeeper kunt kijken.

The Holdovers (11 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Een scherpe komedie- en dramafilm met acteur Paul Giamatti in de hoofdrol. Een chagrijnige instructeur op een middelbare school in New England wordt gedwongen tijdens de kerstvakantie op de campus te blijven om op te passen voor het handjevol studenten die nergens heen kunnen. Uiteindelijk vormt hij een onwaarschijnlijke band met een van hen – een beschadigde, slimme onruststoker – en met de chef-kok van de school, die pas geleden een zoon heeft verloren in Vietnam. Lees hier waar je de film The Holdovers kunt kijken.

Lees hier het artikel: Deze films komen in december 2023 in de Nederlandse bioscopen

Mean Girls (11 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Eeen oude klassieker in een splinternieuwe muzikale jas. Cady Heron gaat naar een nieuwe middelbare school waar ze door de populaire meidengroep, The Plastics, wordt opgenomen. De groep wordt geleid door Regina George. Wanneer Cady verliefd wordt op Aaron Samuels, de ex van Regina, krijgt de vriendschap tussen de twee vrouwen een flinke deuk. Met rollen voor Reneé Rapp, Jon Hamm en Tina Fey. Lees hier waar je de film Mean Girls kunt kijken.

She Came to Me (18 januari)

Bioscoop

Bron: Independent Films
In New York voelt de componist Steven zich op creatief vlak ongeïnspireerd en lijdt zijn partituur voor een opera, die zijn grote comeback moet betekenen, daaronder. Op vraag van zijn vrouw, de therapeute Patricia, gaat hij op zoek naar inspiratie. In een avontuurlijke bui beleeft hij een onenightstand die hem zijn passie teruggeeft. Romantiek, komedie en drama met hoofdrollen voor Peter Dinklage, Anne Hathaway en Marisa Tomei. Lees hier waar je de film She Came to Me kunt kijken.

The Great Escaper (18 januari)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De inmiddels 90-jarig Michael Caine speelt in deze hartverwarmende en waargebeurde drama- en komediefilm. In de zomer van het jaar 2014 sluipt een veteraan Bernard Jordan genaamd uit de Tweede Wereldoorlog zijn verzorgingshuis uit om de 70e herdenking van de D-Day-landingen in Normandië bij te wonen. Lees hier waar je de film The Great Escaper kunt kijken.

All of Us Strangers (25 januari)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
Het verhaal gaat over scenarist Adam. Hij ontmoet in zijn vrijwel lege torenflat in Londen zijn mysterieuze buurman Harry. Terwijl hun band hechter wordt, keert Adam naar zijn ouderlijke huis terug. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf, die er exact hetzelfde uitzien als dertig jaar geleden. Drama, fantasie en romantiek van de veel geprezen regisseur Andrew Haigh, met hoofdrollen voor Andrew Scott en Paul Mescal. Dit wordt prachtig! Lees hier waar je de film All of Us Strangers kunt kijken.

Ferrari (25 januari)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Een biopic over automagnaat Enzo Ferrari, wiens familie het idee van de krachtige Italiaanse sportwagen opnieuw definieerde en feitelijk het concept van Formule 1-racen voortbracht. De hoofdrollen zijn voor Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey en Jack O'Connell. Lees hier waar je de film Ferrari kunt kijken.

The Pod Generation (25 januari)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
In de nabije toekomst draait deze wereld helemaal rond kunstmatige intelligentie. De geliefden Rachel en Alvy willen een gezin stichten en wenden zich tot het bedrijf Pegazus dat zich specialiseert in de creatie van verwijderbare baarmoeders. Op deze manier kunnen stellen de zwangerschap delen. Drama, sciencefiction en komedie met Emilia Clarke en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Pod Generation kunt kijken.

The Color Purple

Bioscoop

Bron: Warner Bros
De hekkensluiter van deze maand is een bijzondere musicalfilm van regisseur Blitz Bazawule. Een gedurfde nieuwe kijk op de geliefde klassieker uit 1985. De veertienjarige arme Afro-Amerikaanse Celie leeft in het begin van de 20ste eeuw in het zuiden van de Amerika. Ze wordt door haar vader Alphonso geslagen en misbruikt en schrijft haar pijn van zich af in brieven die ze aan God richt. Met Halle Bailey, Taraji P. Henson en Fantasia Barrino in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film The Color Purple kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's