Vanavond op tv: start Batman-trilogie, Klikbeet, De Avond van de Filmmuziek en meer

Vanavond op tv: start Batman-trilogie, Klikbeet, De Avond van de Filmmuziek en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 april 2019

Kijktip :

Voor de zondagavond staan onder meer een fantastische superheldenfilm, de terugkeer van het satirische sketchprogramma Klikbeet en het tweede deel van De Avond van de Filmmuziek op het programma. De avond heeft echter meer te bieden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 21 april 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start Batman-trilogie: Batman Begins (IMDB ★ 8,2)

20.30 uur, Veronica

Batman Begins is een Amerikaanse en Britse misdaad- en actiefilm uit het jaar 2005. Deze productie is geregisseerd door Christopher Nolan. De hoofdrollen worden vertolkt door Christian Bale, Michael Caine en Morgan Freeman. Na de moord op zijn ouders reist de gedesillusioneerde Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar Gotham en onthult zijn alter ego Batman, een gemaskerde held die zijn kracht en intelligentie in combinatie met geavanceerde apparatuur gebruikt om de duistere krachten te bestrijden die zijn geboortestad bedreigen.

Nieuw: Secret Cities

21.00 uur, Canvas

Vanavond start de driedelige BBC-reeks Secret Cities, waarin kunsthistoricus Janina Ramirez en kunstcriticus Alastair Sooke de essentie van drie prachtige steden proberen te vatten aan de hand van de kunst en de architectuur die ze hebben voortgebracht: Amsterdam, Sint-Petersburg en Barcelona. De drie afleveringen zijn elke zondag om 21.05 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Medialogica: Klimaatverwarring

21.15 uur, NPO 2

Het is misschien wel de meest verhitte discussie van het moment: het klimaat. Een discussie vol doemscenario's en drogredeneringen, drammers en dromers. De een waarschuwt voor miljarden euro's die nodeloos over de balk worden gesmeten, de ander voorziet een naderende apocalyps.
Medialogica onderzoekt hoe feiten het verliezen van emotie met klimaatverwarring tot gevolg. Politici, belangengroepen, journalisten, wetenschappers, scholieren en een bezorgde vastgoedmiljonair nemen elkaars rol over en strooien met cijfers en statistieken.

Nieuw: Monty Don's Japanese Gardens

21.50 uur, België Eén

Vanavond is het eerste deel van de tweedelige reisdocumentaire Monty Don's Japanese Gardens te zien op België Eén. Deel twee is volgende week zondag om 21.55 uur te zien. In deze docuserie gaat de Britse schrijver en tv-presentator Monty Don in Japan op zoek naar de mooiste tuinen van het land. In de eerste aflevering reist Monty Don in de lente naar Japan om er de geschiedenis van de Japanse tuinen te ontdekken. Van de eerste watertuinen over boeddhistische tempels tot zentuinen en zelfs moderne theehuizen.

Terug: Klikbeet

22.50 uur, NPO 3

Het satirische sketchprogramma Klikbeet is vanaf vanavond terug op NPO met het derde seizoen. Elke zondag is om 22.50 uur een nieuwe aflevering te zien. In de eerste aflevering van Klikbeet schieten de scenes weer alle kanten op. Er wordt een poging gedaan om een samenvatting te geven van de populaire serie Game of Thrones, ze brengen een sarcastische merci-chocolade op de markt en in de week zelf gebeuren vaak genoeg actuele gebeurtenissen waar de Klikbeetgroep direct mee aan de haal gaat.

Deel 2: De Avond van de Filmmuziek

23.05 uur, NPO 1

Vanavond is het tweede deel van De Avond van de Filmmuziek te zien op NPO 1. Peter Pannekoek presenteert de avond met de grootste klassiekers uit de filmmuziek. Ter ere van het vijfjarig jubileum vindt deze avond plaats in de Ziggo Dome. Met onder meer een speciale medley ter ere van John Williams, een eerbetoon aan oud-chefdirigent Rogier van Otterloo en gastoptredens van harpiste Lavinia Meijer, violiste Noa Wildschut, musicalster Noortje Herlaar en Trijntje Oosterhuis.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV