Keiharde actiefilm Man on Fire donderdag te zien op SBS 9

Keiharde actiefilm Man on Fire donderdag te zien op SBS 9
Denzel Washington schittert in wraakfilm

Kijktip :

Morgen (donderdag 26 maart) kun je op SBS 9 genieten van de keiharde actiefilm Man on Fire, waarin Denzel Washington schittert als de aan lager wal geraakte ex-CIA-agent John W. Creasy. Hij treedt op als lijfwacht van een schattig meisje - maar dan wordt ze ontvoerd. Man on Fire is ook te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
We maken dus kennis met de alcoholistische ex-agent Creasy, die wordt gevraagd Lupita 'Pita' Ramos (Dakota Fanning), het dochtertje van de rijke industrieel Samuel Ramos (Marc Anthony), te beveiligen. Al snel heeft het meisje het hart van Creasy veroverd, waardoor hij alles op alles wil zetten om haar terug te vinden nadat ze ontvoerd is. Daarmee brengt Creasy ook zichzelf in levensgevaarlijke situaties.

Topcast
Eén van de grootste pluspunten van deze strakke actiethriller is de prachtige cast. Washington is altijd betrouwbaar, maar ook de jonge Fanning speelt een mooie rol. Ze worden bijgestaan door de iconische veteranen Christopher Walken en Giancarlo Giannini. Ook Mickey Rourke komt voorbij; het was het begin van zijn comeback als acteur, culminerend in een Oscarnominatie voor Beste Acteur voor zijn rol in The Wrestler, begin 2009.

Tony Scott
De regisseur van de film is Tony Scott, waar we ook even aandacht aan willen besteden. Scott was één van de meest vooraanstaande actieregisseurs van Hollywood in de jaren 80 en 90, met geweldige films als Top Gun, True Romance, Crimson Tide en Enemy of the State achter zijn naam. Ook was hij het broertje van topregisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator). In 2012 kwam Tony Scott tragisch aan zijn einde: hij pleegde zelfmoord door van een brug in Los Angeles te springen.

De actiethriller Man on Fire wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 26 maart om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV