Recensie: Doctor Sleep is een waardig vervolg op legendarische horrorfilm The Shining

Recensie: Doctor Sleep is een waardig vervolg op legendarische horrorfilm The Shining
Met Ewan McGregor en Rebecca Ferguson

Film :

Aankomende donderdag gaat de nieuwe film Doctor Sleep in première in de Nederlandse bioscopen. Acteur Jack Nicholson joeg het bioscooppubliek met de horrorhit The Shining (1980) de stuipen op het lijf. Nu 40 jaar na deze complete nachtmerrie gaat Danny Torrance (Ewan McGregor) terug naar het angstaanjagende Overlook Hotel. Lees hier de filmrecensie van Doctor Sleep.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

The True Knot
Het verhaal speelt zich ongeveer 40 jaar af na de angstige gebeurtenissen uit The Shining. Danny Torrance is intussen een volwassen man, maar wordt nog altijd achtervolgd door heftige nachtmerries van het Overlook Hotel. Tevens kent hij, zoals zijn vader, heftige woede-uitbarstingen en vecht hij met zijn alcoholverslaving. Op zoek naar een betere versie van zichzelf verhuist hij naar New Hampshire waar hij door middel van zijn gave een band schept met de twaalfjarige Abra Stone. Ze komen in aanraking met de mysterieuze groep The True Knot. Bovennatuurlijk en duister gevaar ligt op de loer.

Beroemde scène uit 'The Shining' terug in de film 'Doctor Sleep'

Beoordeling van Gids.tv
Het getuigt van respect en lef om een vervolg te maken op de wereldberoemde novelle van Steven King en de filmversie van Stanley Kubrick's The Shining. Regisseur Mike Flanagan (Ouija: Origin of Evil) doet dit op een wijze die gerust indrukwekkend genoemd mag worden. Met een fantastische cast (Rebecca Fergusson als de sprookjesachtige schurk Rose the Hat is magisch goed), subliem camerawerk, de wereldberoemde enge muziek, met de terugkeer van het Overtook Hotel zijn een nostalgische sensatie. Tip: kijk wel eerst de film The Shining (bekijk hier waar je de film kunt streamen) terug om dit vervolg beter te begrijpen. Liefhebbers gaan groots genieten maar kijkers die niets met horror hebben, doe het niet. Soms choquerend en traag tempo zal niet iedereen's cup of tea zijn. In het genre drie sterren.

Cast
Naast Ewan McGregor (Big Fish) en Rebecca Ferguson (Life) is ook Jacob Tremblay (Room) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mike Flanagan (The Haunting of Hill House).

Doctor Sleep is vanaf donderdag 7 november 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 151 minuten. IMDb-score 7,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV