Zenuwslopende thriller Captain Phillips maandag 1 juni te zien op Veronica

Zenuwslopende thriller Captain Phillips maandag 1 juni te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De beslissingen van de Academy, die de Oscarnominaties en -winnaars bepaalt, blijven soms ondoorgrondelijk. Hoe is het mogelijk dat Tom Hanks géén nominatie kreeg voor zijn fantastische spel in Captain Phillips? Deze zenuwslopende thriller is maandag te zien op Veronica en je kunt Captain Phillips streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama wordt in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten die uit het niets opduikt. De bemanning kan de aanval niet afweren, maar kapitein Phillips zet alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. Tijdens de kaping neemt piraat Muse de rol van kapitein over. Wanneer de situatie steeds verder uit de hand loopt en het schip steeds dichter bij de kust komt, ziet de bemanning in dat de krachtmeting tussen Muse en Phillips voor beide partijen grote gevolgen zal hebben.

Realistische horrorfilm
Een horrorfilm hoeft niet altijd te draaien om paranormale verschijnselen, zombies en bloeddorstige kannibalen. Captain Phillips is namelijk een uiterst realistische horrorfilm, waarin doodnormale mensen in buitengewone omstandigheden terechtkomen. Hoe ga je als Amerikaanse bemanning om met een kaping van je schip door Somalische piraten? Die vraag is lastig te beantwoorden, en Tom Hanks laat ook zien dat hij het af en toe ook niet meer weet. Hanks krijgt briljant tegenspel van de onbekend Barkhad Abdi, die uit het niets voor alle denkbare filmprijzen werd genomineerd.

Captain Phillips (2013) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op maandag 1 juni om 21.30 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV