Docu 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op 1 juli 2022 viert de legendarische multikunstenaar en radio- en tv-maker Wim T. Schippers zijn tachtigste verjaardag. Reden voor absurdist Ronald Snijders om een eerbetoon te maken, vanavond te zien in de documentaire 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers. OverzichtOp vrolijk ontregelende wijze leidt Snijders de kijker door een rijk geïllustreerd overzicht van Schippers' werk en ontmoet hij de man die tv-kijkend Nederland zowel kon verleiden als opzettelijk vervelen, verwarren, choqueren en irriteren. Veel fragmenten van Schippers werden legendarisch. Koningin JulianaWie herinnert zich niet koningin Juliana die spruitjes schoonmaakt, een blote Phil Blom die de krant leest en de shows rond Barend Servet en Sjef van Oekel? Ook schreef Schippers het herdershondentoneelstuk Going to the Dogs en is hij al jarenlang de stem van Ernie in Sesamstraat. :[broadcast:videos](ids:"465739" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Donderdag 30 juni 2022 om 23:18

Op 1 juli 2022 viert de legendarische multikunstenaar en radio- en tv-maker Wim T. Schippers zijn tachtigste verjaardag. Reden voor absurdist Ronald Snijders om een eerbetoon te maken, vanavond te zien in de documentaire 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers.

Overzicht
Op vrolijk ontregelende wijze leidt Snijders de kijker door een rijk geïllustreerd overzicht van Schippers' werk en ontmoet hij de man die tv-kijkend Nederland zowel kon verleiden als opzettelijk vervelen, verwarren, choqueren en irriteren. Veel fragmenten van Schippers werden legendarisch.

Koningin Juliana
Wie herinnert zich niet koningin Juliana die spruitjes schoonmaakt, een blote Phil Blom die de krant leest en de shows rond Barend Servet en Sjef van Oekel? Ook schreef Schippers het herdershondentoneelstuk Going to the Dogs en is hij al jarenlang de stem van Ernie in Sesamstraat.

:[broadcast:videos](ids:"465739" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's