Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een nieuwe aflevering van Zembla, vanavond te zien op NPO 2, doet het programma onderzoek naar de leefomstandigheden van de naar schatting half miljoen Oost-Europese arbeidsmigranten die ons land wonen en werken. ErbarmelijkZonder deze arbeidsmigranten zou het personeelstekort in Nederland nog groter zijn en de economie grotendeels stil liggen. Toch wonen ze vaak in erbarmelijke omstandigheden, maar pogingen om hun woonomstandigheden te verbeteren stuiten op verzet van omwonenden en onwil bij gemeentes. UitbuitingIedereen geeft toe dat arbeidsmigranten hard nodig zijn en dat ze recht hebben op betere huisvesting, 'maar niet bij ons in de buurt'. De uitbuiting van arbeidsmigranten wordt onderzocht. Waarom lukt het al meer dan twintig jaar niet om ze op een fatsoenlijke manier in Nederland te laten wonen? Bekijk ook Hugo de Jonge bij WNL op Zondag: "Selectiever kijken naar arbeidsmigranten" Bekijk deze video » Peter Gillis ook last van personeelstekorten "Wij werken veel met arbeidsmigranten" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 3 november 2022 om 21:01

In een nieuwe aflevering van Zembla, vanavond te zien op NPO 2, doet het programma onderzoek naar de leefomstandigheden van de naar schatting half miljoen Oost-Europese arbeidsmigranten die ons land wonen en werken.

Erbarmelijk
Zonder deze arbeidsmigranten zou het personeelstekort in Nederland nog groter zijn en de economie grotendeels stil liggen. Toch wonen ze vaak in erbarmelijke omstandigheden, maar pogingen om hun woonomstandigheden te verbeteren stuiten op verzet van omwonenden en onwil bij gemeentes.

Uitbuiting
Iedereen geeft toe dat arbeidsmigranten hard nodig zijn en dat ze recht hebben op betere huisvesting, 'maar niet bij ons in de buurt'. De uitbuiting van arbeidsmigranten wordt onderzocht. Waarom lukt het al meer dan twintig jaar niet om ze op een fatsoenlijke manier in Nederland te laten wonen?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's