Discriminatie van Aziaten in Nederland: Dong-Soo wordt wekelijks uitgescholden op straat (video)

Discriminatie van Aziaten in Nederland: Dong-Soo wordt wekelijks uitgescholden op straat (video)

Woensdag 27 maart om 18:12

<em>Discriminatie</em> van Aziaten in Nederland: Dong-Soo wordt wekelijks uitgescholden op straat (video) In de gemeente Hardenberg loopt een anti-discriminatiecampagne. Dat is hard nodig, want ruim 1 op de 3 mensen met een Oost- of Zuidoost-Aziatische achtergrond heeft recent discriminatie ervaren, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Dong-Soo deed zijn verhaal in Hart van Nederland. 'Vieze Chinees of ziektes krijg ik bijvoorbeeld naar mijn hoofd gegooid. Altijd om mij te kwetsen. Ik word altijd uitgemaakt voor Chinees, terwijl ik Koreaans ben.' Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Persfotograaf aangevallen door vrouw en doet aangifte (Hart van Nederland) Bekijk deze video » Ernstig ongeluk met Flixbus in Duitsland, minimaal vijf doden en tientallen gewonden Bekijk deze video » Hart van Nederland: 'die-hard' fans slapen dagenlang buiten voor beste plek in Ziggo Dome Bekijk deze video »
Nieuws :

In de gemeente Hardenberg loopt een anti-discriminatiecampagne. Dat is hard nodig, want ruim 1 op de 3 mensen met een Oost- of Zuidoost-Aziatische achtergrond heeft recent discriminatie ervaren, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Dong-Soo deed zijn verhaal in Hart van Nederland. 'Vieze Chinees of ziektes krijg ik bijvoorbeeld naar mijn hoofd gegooid. Altijd om mij te kwetsen. Ik word altijd uitgemaakt voor Chinees, terwijl ik Koreaans ben.'

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's