Vrijdag in Op1: oud SBS-baas Tina Nijkamp over stoppen Vandaag Inside

Vrijdag in Op1: oud SBS-baas Tina Nijkamp over stoppen Vandaag Inside
De gasten van Op1 van vrijdag 29 april

Kijktip :

Vrijdag is het de beurt aan Welmoed Sijtsma en Jort Kelder. Dit duo presenteert dan de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Gasten van Op1 van vrijdag 29 april

  • Vandaag Inside verdwijnt per direct en definitief van de televisie. Waar de deur gisteren nog op een kier leek te staan, valt deze vandaag in het slot. Johan Derksen heeft aan Talpa bevestigd dat hij stopt met het programma en ook René van der Gijp en Wilfred Genee willen de talkshow niet voortzetten. Vanavond vertelt oud-SBS-baas Tina Nijkamp bij Op1 over de gevolgen voor Talpa en de kijker.
  • NAVO-landen sturen steeds zwaardere wapens richting Oekraïne in de strijd tegen Rusland. Is er een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland op komst? Dat wordt besproken met assistent secretaris-generaal van de NAVO David van Weel. Hij schuift vanavond aan bij Op1 samen met commandant van de Koninklijke Marechaussee Hans Leijtens, die tientallen collega’s naar Oekraïne ziet vertrekken om onderzoek te doen naar mogelijke oorlogsmisdaden door de Russen.
  • Wordt het weggooien of houden? Vriendinnen Katja Schuurman en Frédérique Spigt komen om in de spullen waar ze niets meer aan hebben. In de podcast Schuurman & Spigt ruimen op helpen ze elkaar met orde scheppen in de chaos. Hoe hebben ze dat aangepakt? Daar vertellen ze vanavond over bij Op1.
  • Welke invloed heeft het weer op aarde en hoe zijn sterren en planeten aanwezig in ons bestaan? Meteoroloog Helga van Leur en wetenschapsjournalist Govert Schilling delen hun fascinatie voor de verschillende jaargetijden. In het boek Van zomerdag tot winternacht nemen ze je mee door de seizoenen en verklaren ze meteorologische en astronomische verschijnselen. Vanavond vertellen ze er meer over bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's