Donderdag 19 mei in Frontlinie: Russische invloed in Afrika

Donderdag 19 mei in Frontlinie: Russische invloed in Afrika
Westen verliest de strijd op Afrikaans continent

Kijktip :

De band met Rusland is een hot topic geworden sinds de invasie in Oekraïne, enkele maanden geleden. In tijden van globalisering is de Russische invloed overal zichtbaar. Zo ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat.

Frontlinie over Russen in Afrika gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Burgeroorlog
Bram Vermeulen reist voor Frontlinie af naar het hart van Afrika, waar grote armoede heerst en jarenlang een burgeroorlog woedt. Perfecte (lees: instabiele) omstandigheden waarin de Russische invloed kan groeien. Zo wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek de draaischijf in een groot geopolitiek conflict tussen Rusland en het Westen.

Huurlingen
De Centraal Afrikaanse Republiek is de proeftuin van de dwingende Russische ambitie om Afrikaanse landen in hun invloedssfeer te krijgen en op te zetten tegen het Westen. In ruil voor grondstoffen en diplomatieke steun in de VN-Veiligheidsraad levert Rusland huurlingen om regeringen in het zadel te houden, onderwijs en desinformatie met een Moskous perspectief.

Frontlinie is donderdag 19 mei om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 19 mei in Frontlinie: Russische invloed in Afrika of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV