Recensie: Boiling Point is herkenbaar en chaotisch avondje stressen in de horeca

Recensie: Boiling Point is herkenbaar en chaotisch avondje stressen in de horeca
Een één shot-film met Stephen Graham

Film :

Vanaf 6 oktober 2022 is de film Boiling Point te zien in de Nederlandse bioscopen. Dit low-budget drama van regisseur Philip Barantini, met veel durf gefilmd in één take, biedt een boeiende uitvoering van acteur Stephen Graham als chef-kok op het randje. Lees hier de filmrecensie van Boiling Point.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"There is no room for mistakes"
Het verhaal speelt zich af op een avond in een drukke Londense bistro in het hogere segment, in de keuken. Met nog maar enkele minuten te gaan voordat er weer werk aan de winkel is, dreigen de problemen die zich binnen de keukenbrigade hebben opgebouwd te escaleren en te leiden tot de ondergang van het restaurant. Vinden ze alsnog een oplossing om de gemoederen te bedaren?

Stephen Graham (Andy) en Vinette Robinson (Carly) in de film 'Boiling Point'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,5

Herkenbaarheid is de grote troef van deze film over een Londense bistro in actie net voor de Kerstdagen. De hoofdrol van Stephen Graham (Peaky Blinders) geeft je op knappe wijze het gevoel dat je zelf aan het werk bent. Chaotische beelden, waarbij het personeel perfectie in eten presenteert aan de vaak zeurende en brutale klanten. Nieuw is het allemaal niet, want in één take geschoten films zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende oorlogsfilm 1917 en de actiefilm met de toepasselijke naam One Shot op Netflix. Boiling Point heeft enkele ontroerende elementen en zelfs een beetje spanning, maar de finale wordt door veel mensen toch als jammer ervaren. Oordeel zelf, wij hebben er drie sterren voor over.

Cast
Naast Stephen Graham (Snatch en Matilda) zijn ook Vinette Robinson (Sherlock), Alice Feetham (Save Me), Malachi Kirby (Black Mirror), Jason Flemyng (The 355) en Lourdes Faberes (The Sandman) zijn in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door hilip Barantini (Villain).

Vanaf 6 oktober 2022 is de film Boiling Point te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV