Spectaculaire avonturenfilm Apocalypto woensdag te zien op RTL 7

Spectaculaire avonturenfilm Apocalypto woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Mel Gibson brak als regisseur door met Braveheart en koos vervolgens voor avontuurlijke projecten. Na The Passion of the Christ volgde namelijk de spectaculaire avonturenfilm Apocalypto, die volledig in een Maya-taal gesproken is. De film is woensdag te zien op RTL 7 en je kunt Apocalypto streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Gewelddadige indringers bedreigen een Maya-gemeenschap. Het idyllische bestaan van Jaguar Paw en zijn gezin wordt wreed verstoord als hij door de indringers wordt meegenomen naar een door angst en onderdrukking geregeerde wereld. De reis is lang en gevaarlijk en Jaguar Paw wacht een gruwelijk einde. Door een speling van het lot krijgt hij de kans te ontsnappen. Aangespoord door de liefde voor zijn vrouw en familie probeert hij terug naar huis te keren om zijn cultuur levend te houden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Gibson houdt van een uitdaging, zoveel wordt wel duidelijk uit Apocalypto. Deze film voelt bijzonder authentiek aan door het gebruik van indiaanse en Mexicaanse acteurs, die bovendien in hun eigen Maya-taal spreken. Verder bevat Apocalypto echter alle ingrediënten van een heerlijke Hollywood-avonturenfilm. Daarbij schuwt Gibson grof geweld niet, zoals we dat ook al zagen in zijn voorgaande films. Een bijzonder meeslepende film die een angstaanjagend beeld schetst van het lot van de originele inwoners van Noord- en Midden-Amerika.

Apocalypto (2006) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is woensdag 15 juni om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, avontuur. Speelduur: 138 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV