Serierecensie: Westworld seizoen 4 blijft interessant en van hoog niveau

Serierecensie: Westworld seizoen 4 blijft interessant en van hoog niveau
Het vreemde gebeuren is weer terug

Film :

Vanaf 28 juni staat de eerste aflevering van het vierde seizoen van Westworld op HBO Max. De definitie van het fenomeen 'mens' wordt in dit seizoen nog verder opgerekt: en het tempo van dit nieuwe seizoen past daar perfect bij. Lees hier onze eerste indruk van Westworld seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Robot of mens?
Het is zeven jaar na de perikelen in het vorige seizoen. Dolores, die inmiddels Christina heet, heeft een "mensenbaan" bij een gamebedrijf, maar in hoeverre wordt ook dit robotwerk?

Bron: HBO Max

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 8,6

Het is knap als een serie het vier seizoenen lang vol te houden om het niveau zo hoog te houden als dat Westworld dat doet. In het eerste deel van dit nieuwe seizoen gaat het voornamelijk over de relatie tussen mens en robot en wat het verschil daar exact tussen is. De kernvraag in het verhaal blijft: Hebben mensen meer rechten dan robots? En dat blijft wel even interessant, ook in dit vierde seizoen. In dit geval helpt de redelijk "menselijke" sfeer wel bij het verhaal en is het maar goed dat het niet heel Black Mirror-achtig is. Laten we hopen dat de serie wel snel tot een einde komt, want we willen voor deze serie zeker geen Game of Thrones einde. 3,5 ster.

Cast
Evan Rachel Wood (Frozen 2), Ed Harris (Top Gun: Maverick), Jeffrey Wright (The Batman) en Thandiwe Newton (All the Old Knives) spelen rollen in deze serie. Deze productie wordt geleid door Lisa Joy en Jonathan Nolan.

Vanaf 14 augustus is het volledige Westworld seizoen 4 te streamen op HBO Max. Genre: Drama. Aantal afleveringen: 8.

Actuele video's

Meer actuele video's