Nieuwe Close Up-documentaire Mae West - Dirty Blonde is woensdag te zien op NPO 2

Nieuwe Close Up-documentaire Mae West - Dirty Blonde is woensdag te zien op NPO 2
Verzet tegen traditionele man-vrouw verhouding

Kijktip :

De filmkijker van nu zal Mae West wellicht niet meer kennen, maar deze blonde 'bombshell' was in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw een icoon in Hollywood. De documentaire Mae West - Dirty Blonde vertelt het verhaal van haar leven en carrière en is op woensdag in de late avond te zien op NPO 2.

Mae West - Dirty Blonde gemist? Kijk de volledige documentaire terug via Gids.tv.

Sexy
Actrice Mae West (1893-1980) bereikte dankzij haar imago van geestige, sexy en wereldwijze vrouw in de jaren dertig de toppen van de roem. Hoewel ze een comédienne was, klinkt in al Wests rollen haar provocerende kritiek door op de traditionele man-vrouw verhoudingen. Het unieke van West was dat ze bij dit alles de teugels van haar carrière stevig in eigen handen hield.

Eigen kracht
West deed alles op eigen creatieve en economische kracht. Iets wat destijds ongekend en ongehoord was voor een vrouwelijke entertainer. Ze ondermijnde de maatschappelijke normen met haar uitdagende en bevrijde persoonlijkheid en was er op uit de machtsdynamiek die vrouwen onderdrukte, omver te werpen. Toen haar filmcarrière eindigde, schreef West boeken en toneelstukken en bleef ze optreden in Las Vegas.

Mae West - Dirty Blonde is op woensdag 27 juli om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt de hele documentaire Mae West - Dirty Blonde terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's