Vanavond op tv: laatste The Connection en Ajax en PSV strijden om JC-Schaal

Vanavond op tv: laatste The Connection en Ajax en PSV strijden om JC-Schaal
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 juli

Kijktip :

De officiële aftrap van het nieuwe voetbalseizoen zie je vanavond vanuit de Johan Cruijff-Arena met de wedstrijd om de Johan Cruijff-Schaal. PSV verdedigt de Schaal tegen Ajax. Ook zie je op NPO1 de laatste aflevering van dit seizoen van The Connection met Matthijs van Nieuwkerk. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Finale: Heel Vlaanderen bakt kids

NPO 3
19:21 uur

Na een hevige bakstrijd van zes weken wordt vandaag één bakker als winnaar van Junior Bake Off gekroond. Wie gaat dit seizoen van de Vlaamse editie van Heel Holland Bakt Kids winnen? De technische opdracht voor de finale is een gouden Fabergé ei in chocolade, gedecoreerd met royal icing. Deze finalisten hebben al wekenlang bewezen dat ze kunnen bakken, maar lukt het ook om een perfect gedecoreerd ei af te leveren voor topchocolatier Dominique Persoone? De beslissende taart in deze finale is een ‘More is More’ taart met verdiepingen. De jonge bakkers moeten nog een laatste keer alles uit de kast halen om straks niet enkel Regula en Dominique, maar ook vrienden en familie van hun sokken te blazen. Deze topbakkers verdienen het alledrie, maar slechts één krijgt de titel.


Johan Cruijff Schaal: Ajax - PSV

FOX
20:00 uur

Het jaarlijks terugkerende fenomeen is terug: de Super Cup, in 1996 omgedoopt tot de Johan Cruijff Schaal. Dit jaar staan landskampioen Ajax en de winnaar van de TOTO KNVB Beker tegenover elkaar. Om 20.00 uur is de wedstrijd live te zien op het open kanaal van FOX en ESPN. Online is de Cruijff Schaal dit jaar ook online te volgen, onder meer via TikTok en een livestream via Gids.tv. De Amsterdammers werden dit jaar landskampioen en moeten het dit jaar doen met een nieuwe trainer: Alfred Schreuder. De Eindhovenaren wonnen vorig jaar de KNVB Beker in dezelfde wedstrijd. Door goals van Guti en Gakpo wonnen ze met 2-1. Ook in Eindhoven is er een nieuwe trainer aangesteld: Ruud van Nistelrooy. De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 19.00 uur op het open kanaal van FOX en ESPN 1. Mark van Rijswijk doet het commentaar bij de wedstrijd, Hans Kraaij Jr. doet de interviews. Milan van Dongen, Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marciano Vink vormen het panel.


The Dukes of Hazzard (2005)

RTL 7
20:00 uur

De familieboerderij van de neven Bo en Luke Duke, hun oom Jesse en nichtje Daisy staat op het spel. De corrupte politiecommissaris Boss Hogg wil de boerderij in beslag nemen om er een mijn te openen. Hij heeft een plan bedacht om de dorpelingen af te leiden van zijn actie, maar Bo, Luke, Jesse en Daisy doen er alles aan om hem tegen te houden.


American Sniper (2014)

Veronica
20:00 uur

Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn wapenbroeders beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en krijgt hij al snel de bijnaam 'Legend'. Ook achter de vijandelijke linie groeit zijn reputatie. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en hij wordt het doelwit van rebellen. Eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat hij de oorlog niet kan achterlaten.


Slot: The Connection met debuutschrijvers

NPO 1
20:29 uur

Matthijs van Nieuwkerk presenteert vanavond de laatste aflevering van The Connection. Deze editie nemen schrijvers Lale Gül, Maike Meijer en Maurits Chabot het tegen elkaar op. Alle drie de schrijvers brachten de afgelopen jaren hun debuutboek uit. Gül won zelfs de NS Publieksprijs met haar debuut 'Ik ga leven'. Volkskrant-journalist Chabot - zoon van Bart - schreef samen met Maurits Barendrecht het boek 'Het papieren paleis over de Nederlandse rechtsstaat, Meijer was lange tijd scenarioschrijver voor Toren C en debuteerde in 2020 met 'Wen er maar aan'. Het gaat natuurlijk allemaal om het vinden van die ene connectie. In vier rondes moeten de BN'ers zoveel mogelijk goede antwoorden bij elkaar spelen. Alle juiste antwoorden van elke ronde staan in verband met elkaar én leiden naar één allesomvattend antwoord.


Cabaret: Youp van 't Hek met 'Met de kennis van nu'

NPO 1
21:23 uur

Youp van 't Hek speelde in het voorjaar van 2020, vlak voor de eerste corona-lockdown, de show Met de kennis van nu in de Nederlandse theaterzalen. Vorig jaar werd de show al uitgezonden, nu wordt hij herhaalt op NPO 1. Vlak voor de uitbraak van de coronacrisis sloot Youp van 't Hek zijn succesvolle tournee met Met de kennis van nu af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling begon met een zestienjarige scholier, die aan Youp vraagt hoe hij cabaretier kan worden. Een logische vraag, want de beste man heeft maar liefst veertig jaar ervaring. Voorzichtig legt Youp de jongen dat uit en samen blikken ze terug op zijn eigen schuchtere begin - met de kennis van nu. Ondertussen gaat het vooral over het heden. Youp is een jaar eerder 65 geworden en daar maakt hij zich heel vrolijk over. Relativerend over de wereld en vooral over zichzelf, want de beste spot is toch zelfspot.


Concert: Black Eyed Peas at Bayfront Park

NPO 3
21:59 uur

Een spetterende liveregistratie van de Amerikaanse hiphop/house band de Black Eyed Peas. De originele leden van de band will.i.am, Apl.de.ap en Taboo spelen samen met zangeres J Rey Soul een mix van hun grootste hits. Tijdens de registratie komen hits als 'Let's get it started', 'Boom Boom Pow', 'Where is the Love' en 'I Gotta Feeling' voorbij. Daarnaast zijn nieuwe nummers te horen van hun meest recente album Translation. Het concert in Bayfront Park in Miami was het eerste liveoptreden van de Black Eyed Peas nadat zij noodgedwongen thuis hadden gezeten door de coronapandemie.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV