Vanavond op tv: Zomergasten met Derk Sauer en NOS Studio Voetbal terug op de buis

Vanavond op tv: Zomergasten met Derk Sauer en NOS Studio Voetbal terug op de buis
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 7 augustus

Kijktip :

Zomergasten ontving sinds de eerste editie in 1988 al vele gasten. Een greep uit het aanbod: Mark Rutte, Eberhard van der Laan, Saskia Noort, Freek de Jonge, Hans Teeuwen en Daan Roosegaarde. Vanavond zien we journalist Derk Sauer als gast. Bekijk alle tv-tips van Gids.tv hieronder.

Tom Waes sluit af in Mexico
Verder zien we dat NOS Studio Voetbal terug is op de buis en kunnen we ook genieten van de slotaflevering van Reizen Waes. Tom's laatste trip gaat naar Mexico-Stad, de hoofdstad van Mexico. Bekijk alle tv-tips voor zondag 7 augustus hieronder.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Spaghettiwestern: The Good, The Bad and The Ugly

RTL 7
20:00 uur

De revolverheld Blondie en de gezochte bandiet Tuco sluiten in de film The Good, The Bad and The Ugly een deal. Blondie levert Tuco af bij de sheriff en strijkt een hoge premie op. Daarna redt hij Tuco van de strop en delen ze het geld. Dan horen ze van een stervende man dat er een kist vol goud op een kerkhof ligt begraven. Ze gaan daar samen naar op zoek. Onderweg sluit de meedogenloze huurmoordenaar Angel Eyes zich bij hen aan. De spanning tussen de drie mannen loopt steeds hoger op.

Zomergasten met Derk Sauer

NPO 2
20:17 uur

Het veelbesproken interviewprogramma Zomergasten is toe aan de derde aflevering. Janine Abbring interviewt vanavond Derk Sauer, die tot dit jaar ruim 32 jaar in Rusland vele dingen gedaan heeft. Nog voordat Poetin besloot Oekraïne binnen te vallen, werd het de Russische onafhankelijke pers, waarin Sauer als eigenaar van een aantal kranten een sleutelrol speelt, flink moeilijker gemaakt.
De ideale tv-avond van Sauer bevat veel beelden van Russische filmmakers en journalisten.

Slot: Reizen Waes Wereldsteden in Mexico-Stad

NPO 3
20:19 uur

Tom Waes bezocht met zijn eerste trip in Reizen Waes na de verschillende coronareizen - door Nederland en België - verschillende wereldsteden. Zijn laatste trip gaat naar Mexico-Stad, de hoofdstad van Mexico. Met meer dan 22 miljoen inwoners is Mexico City één van de grootste en invloedrijkste steden ter wereld.

Dramafilm: De Beentjes van Sint-Hildegard

NPO 1
21:18 uur

De luchtige dramafilm De Beentjes van Sint-Hildegard vertelt het verhaal van Jan. Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in hetzelfde schuitje als haar vader. Ze nemen hun partner onder de loep en de vraag rijst: Hoeveel liefde is teveel liefde?

Terug: NOS Studio Voetbal

NPO 1
23:01 uur

Het nieuwe seizoen van de Eredivisie start dit weekend en daar hoort natuurlijk ook weer traditioneel NOS Studio Voetbal bij, de talkshow op de zondagavond met Sjoerd van Ramshorst aan het hoofd van de tafel. In de eerste aflevering van Studio Voetbal worden de wedstrijden van het eerste weekend besproken. Uiteraard zal de focus liggen op de traditionele top-3: wat is hun uitgangspunt voor het nieuwe seizoen?

Zomergastenfilm: Gunda

NPO 2
23:25 uur

Gunda is een meditatieve film over het dagelijks leven op de boerderij van varken Gunda en andere boederijdieren, zoals koeien en een kip met één poot. Een film zonder commentaar en muziek, waarin zeug Gunda voor haar pasgeboeren kroost zorgt. Het is een idyllisch plaatje, totdat de biggen groot zijn geworden en de werkelijkheid zich onvermijdelijk laat gelden. De regisseur zelf is al zijn hele leven vegetariër.

Actuele video's

Meer actuele video's