Hartverwarmende dramady De Beentjes van Sint Hildegard zie je zondag op NPO 1

Hartverwarmende dramady De Beentjes van Sint Hildegard zie je zondag op NPO 1
Met Herman Finkers en Johanna ter Steegen

Kijktip :

Een Twentse blockbuster van de hand van de Nederlandse romcomregisseur Johan Nijenhuis is nogmaals te zien op de Nederlandse televisie, mis het niet! De komedie- en dramafilm De Beentjes van Sint Hildegard is zondag te zien op NPO 1. Je kunt De Beentjes van Sint Hildegard streamen via onder meer NPO Plus.

Het verhaal
Jan (Herman Finkers) is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan deze situatie door te doen alsof hij dement is, waardoor hij in een verzorgingshuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw nog ontvluchten?

Herman Finkers speelt Jan in de film 'De beentjes van Sint-Hildegard'

Lees hier onze bioscooprecensie van De Beentjes van Sint Hildegard

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Deze prachtfilm van komiek én acteur Herman Finkers is er eentje om in te lijsten, met een lief en ontroerend verhaal waarin ook wat te lachen valt - dat kan ook niet anders, met Finkers in de hoofdrol. In 2020 was de film van Johan Nijenhuis al te zien in bioscopen en trok ruim 700.000 bezoekers. Een echte Twentse blockbuster dus, mede door de sympatieke cast met onder anderen Johanna ter Steege en Leonie ter Braak in hoofdrollen. Een uitstekende keuze om deze productie met de Kerstdagen nog eens op de Nederlandse televisie te tonen, zeker in tijden zoals deze. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Herman Finkers (Baantjer) en Johanna ter Steege (Achtste Groepers Huilen Niet) spelen ook Ferdi Stofmeel (Rokjesdag), Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek (Celblok H) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Johan Nijenhuis (Toscaanse Bruiloft).

De Beentjes van Sint Hildegard wordt op IMDb beoordeeld met een 7,6 en is op zondag 7 augustus om 21.15 uur te zien op NPO 1. Genre: Genre: comedy, drama. Tijdsduur: 103 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV