Prachtige thrillerfilm Black Swan vrijdag te zien op Paramount Network

Prachtige thrillerfilm Black Swan vrijdag te zien op Paramount Network
Met Natalie Portman in de hoofdrol

Kijktip :

De Amerikaanse filmmaker Darren Aronofsky maakte aan het begin van deze eeuw furore met het prachtige Requiem for a Dream. In 2010 kwam daar deze prachtige psychologische thriller bij. Black Swan is vrijdag te zien bij Paramount Network en je kunt Black Swan ook streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Nina danst bij een balletgezelschap in New York City. Voor hun productie van 'Het zwanenmeer' is artistiek directeur op zoek naar een nieuwe prima ballerina. Nina is zijn eerste keuze, maar haar rivale Lily maakt ook indruk. 'Het Zwanenmeer' heeft een danseres nodig die zowel de witte zwaan met onschuld en elegantie kan spelen als de zwarte zwaan, die staat voor bedrog en sensualiteit.

Bron: Searchlight Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Het is bijna onbeschrijfelijk wat Natalie Portman heeft moeten doen om dit karakter onder controle te krijgen. Zwaar verdiend dus dat zij een Oscar ontving voor de rol van Nina Sayers, ofwel The Queen Swan. Black Swan is een van de weinige films die de shacky cam echt goed laat werken en vooral de laatste scènes brengt een mix van filmtechnieken, acteerprestaties en dialogen die je maar zelden ziet.

Cast
Naast Natalie Portman (Thor: Love and Thunder) zijn ook Mila Kunis (Family Guy), Vincent Cassel (Film) en Winona Ryder (Stranger Things) te zien in deze film. De regisseur van de film is Darren Aronofsky (The Wrestler)

Black Swan wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 12 augustus om 20.30 uur te zien bij Paramount Network. Genre: thriller, drama. Tijdsduur: 108 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV