Zomergastenfilm Synecdoche, New York is zondag 14 augustus te zien op NPO 2

Zomergastenfilm Synecdoche, New York is zondag 14 augustus te zien op NPO 2
Philip Seymour Hoffman in de hoofdrol

Kijktip :

Philip Seymour Hoffman is bekend van een hoop rollen en is misschien wel de beste acteur die op de aardbol heeft rondgelopen. In het regiedebuut van Charlie Kaufmann, Synecdoche, New York, speelde hij de hoofdrol. Je ziet de film, uitgekozen door Lieke Marsman, zondag 14 augustus vanaf 23.25 uur op NPO 2.

Het verhaal
Theaterregisseur Caden is druk bezig enkele zeer lastige zaken in zijn leven op orde te krijgen. Zo probeert hij een levensechte replica van New York voor zijn nieuwste theaterproductie te realiseren, de diverse vrouwen in zijn leven onder controle te houden en op het einde van de dag alles te bespreken (waaronder de reden waarom hij denkt dat hij sterft) met zijn therapeute.

Bron: Sony Pictures Classics

Beoordeling op Gids.tv: ★★★★½
Er zijn maar weinig films zo interessant gemaakt als deze film. Charlie Kaufmann, die inmiddels furore heeft gemaakt met I'm Thinking of Ending Things, zat voor het eerst zelf op de stoel van de regisseur en moest zijn eigen stijl nog vinden, maar hij krijgt in deze film hulp van de werkelijk fenomenale Seymour Hoffman. Het knapste van de opbouw van deze film is de "dubbele bodem" die hij heeft: het echte verhaal zie je tot aan de finale eigenlijk niet. Daarin kun je goed zien dat Kauffman een meesterlijke schrijver is.

Cast
Naast Philip Seymour Hoffman (The Master) zie je ook Samantha Morton (Her), Jennifer Jason Leigh (Annihilation), Michelle Williams (Brokeback Mountain) en Catherine Keener (Being John Malkovich) in deze film. De regie is in handen van Charlie Kauffman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind).

De film Synecdoche, New York (2008) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zondag 14 augustus om 23.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt Synecdoche, New York ook streamen bij Prime Video.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV