Nederland - Schotland live op tv en online (vriendschappelijk Oranje Leeuwinnen)

Nederland - Schotland live op tv en online (vriendschappelijk Oranje Leeuwinnen)
Op naar de WK kwalificatie!

Sport :

De Oranje Leeuwinnen hopen zich binnenkort te kunnen plaatsen voor het WK voetbal van juli 2023. Om dat te doen, moeten ze wel oefenen. En dat doen ze vrijdag met een duel tegen de dames van Schotland. De wedstrijd is om 20.00 uur live te zien op ESPN 2. Online kun je de wedstrijd kijken via de livestream op NOS.nl.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Schotland

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Andries Jonker
De Nederlandse voetbaldames hebben na het ontslag van Mark Parsons te maken met een nieuwe coach: oud-gediende Andries Jonker. De coach, die door Johan Derksen wordt getypeerd als "hansworst" en "luchtfietser", mag de dames naar het wereldkampioenschap leiden.

Kwalificatie
Komende dinsdag spelen de dames een kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Die is belangrijk, want het winnen van het directe duel tegen de nummer 2 van de poule (met twee punten verschil) kan een grote stap zijn richting rechtstreekse plaatsing voor het WK. De Leeuwinnen zullen het voorlopig wel zonder Lieke Martens moeten doen: zij kampt met een blessure.

De vriendschappelijk wedstrijd Nederland - Schotland is op vrijdag 2 september vanaf 20.00 uur te zien op ESPN 2 en online via NOS.nl. De samenvatting en hoogtepunten vind je bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's