Registratie Concertgebouworkest in het Westerpark vrijdag te zien op NPO 2

Registratie Concertgebouworkest in het Westerpark vrijdag te zien op NPO 2
Opening Night van het theaterseizoen

Kijktip :

De zalen uit en naar de mensen toe: daar geeft het Concertgebouworkest letterlijk invulling aan met hun opening van het nieuwe theaterseizoen op vrijdag 9 september. Dit jaar komt de Opening Night vanuit het Westerpark in Amsterdam, waar het publiek op kleedjes neervlijt en picknickmanden meeneemt.

Concertgebouworkest in het Westerpark gemist? Kijk de hele registratie terug via Gids.tv.

Energiek
Net als vorig jaar, toen het Concertgebouworkest de start van het seizoen vierde op de Dam, presenteert het orkest zich met de Opening Night graag op een bijzondere plek in de stad. Na een energieke start met muziek van John Adams gaan de zwoele, soms jazzy klanken van Ravels Pianoconcert in G naadloos over in een mozaïek van dansen voor klarinet en orkest.

West Side Story
Ruim baan, ten slotte, voor de warmbloedige Latin-klanken van Bernsteins populaire West Side Story. Het Concertgebouworkest speelt op deze feestelijke avond onder leiding van Alain Altinoglu met klarinettist Martin Fröst en pianist Víkingur Ólafsson. Vanuit het Westerpark presenteert Maria Fiselier de televisieregistratie.

De registratie van het Concertgebouworkest in het Westerpark is vrijdag 9 september om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je het Concertgebouworkest in het Westerpark terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's