Indrukwekkend filmdrama United 93 vrijdag te zien op Net5

Indrukwekkend filmdrama United 93 vrijdag te zien op Net5
Hyperrealistische terugblik op 9/11

Kijktip :

Regisseur Paul Greengrass had al indruk gemaakt met films als Bloody Sunday (2002) en The Bourne Supremacy (2004), maar met United 93 verdiende hij zijn eerste Oscarnominatie voor Beste Regie. Deze film biedt een hyperrealistische terugblik op de gebeurtenissen aan boord van vlucht United 93 op 11 september 2001. United 93 is vrijdag te zien op Net5.

Het verhaal
Op 11 september 2001 werden in Amerika vier vliegtuigen gekaapt. Drie toestellen bereikten het doel van de terroristen. Het vierde, United 93, stortte voortijdig nabij Shanksville in Pennsylvania. Aan boord van deze Boeing 757 bevond zich een gemêleerd gezelschap van vliegtuigpersoneel, zakenmannen, echtgenotes, grootouders en studenten. Deze passagiers wisten de terroristen dusdanig te dwarsbomen dat hun lot een andere wending kreeg.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Greengrass bracht met United 93 een schitterend eerbetoon aan de heldenmoed van de passagiers van vlucht United 93, die de crash van het vliegtuig geen van allen overleefden. Nog altijd wordt druk gespeculeerd wat de bestemming van dit vliegtuig was: het Witte Huis, het Capitool of toch iets anders? In handen van een Hollywoodveteraan had United 93 een overdreven sentimenteel gedrocht kunnen worden, maar de Brit Greengrass kiest voor een hyperrealistische aanpak. Hij maakt daarbij gebruik van vrijwel onbekende acteurs, wat alleen maar bijdraagt aan de authenticiteit van de film.

United 93 (2006) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 9 september om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's