Vrijdag in Op1: historicus Herman Pleij over koningschap Charles III

Vrijdag in Op1: historicus Herman Pleij over koningschap Charles III
De gasten van Op1 van vrijdag 16 september

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten aanschuiven bij de uitzending van Op1 van vrijdag 16 september.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 16 september

  • Wat gebeurt er met je hartslag als je op een blind date gaat? Hoogleraar Cognitieve Psychologie Mariska Kret onderzocht het en won er een Ig Nobelprijs mee, een prijs in het leven geroepen voor wetenschappelijk onderzoek met een knipoog. Over haar onderzoek vertelt ze vanavond bij Op1.
  • De Britten houden er een enorme zucht naar ritueel en houvast op na als het op de monarchie aankomt. Wat voor invloed gaat het koningschap van Charles III daarop hebben? En hoe zit het eigenlijk met onze eigen koninklijke tradities? Historicus Herman Pleij is te gast.
  • Het is misschien wel de meest klassieke auto: de Citroën DS.David Kostelijk had een ‘snoekgarage’, maar verkocht met pijn in zijn hart na 40 jaar zijn DS oldtimerwerkplek, die veel meer was dan alleen een garage. Over de verkoop en het afscheid maakte Doret van der Sloot een veelbekroonde documentaire. Vanavond schuiven ze samen met dochter Beatrijs Kostelijk en monteur Jaap Vriens aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV